დაჭრილი ბოსტნეულები დიდ ქვაბში მოათავსეთ.
დაუმატეთ რეჰანი, ოხრახუში, ნიორი, ხახვი, დაფნა, მარილი და პილპილი. ჩაასხით წყალი, მოურიეთ და საშუალო ტემპერატურაზე წამოადუღეთ.
როცა წყალი დუღილს დაიწყებს, შეამცირეთ ტემპერატურა და ხარშეთ 1 საათით. დროდადრო მოურიეთ.
გადმოდგით ქვაბი გაზქურიდან, გადაწურეთ დიდ თასზე და ამოიღეთ მოხარშული ბოსტნეული.
ბოსტნეულის ბულიონი ოთახის ტემპერატურაზე გააგრილეთ. შეგიძლიათ მომზადებისთანავე მიირთვათ ან მაცივარში 3 დღემდე შეინახოთ. ასევე, შეგიძლიათ ჩაასხათ კონტეინერში და შეინახოთ საყინულეში 1 თვემდე. გემრიელად მიირთვით!
1. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ უფრო მეტი ბოსტნეული და გაამრავალფეროვნოთ მისი გემო. მაგალითად, კომბოსტო, ისპანახი, კარტოფილი, ბულგარული წიწაკა და ა.შ.
2. არ გადაყაროთ მოხარშული ბოსტნეული, გამოიყენეთ წასახემსებლად ან რაიმე სალათის მოსამზადებლად.