რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ბადრიჯნის ხვეულები

ბადრიჯნის ხვეულები ყველით – დაამშვენებს როგორც სადღესასწაულო სუფრას, ასევე ოჯახურ სადილებს :)
ბადრიჯნის ხვეულები ყველით – დაამშვენებს როგორც სადღესასწაულო სუფრას, ასევე ოჯახურ სადილებს :)

1:10:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი ბადრიჯანი
მარილი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
1 12   ჭიქა მარინარას სოუსი
1   ცალი ათქვეფილი კვერცხი
1 12   ჭიქა ყველი რიკოტა
12   ჭიქა გახეხილი პარმეზანი
12   ჭიქა გახეხილი მოცარელა
1   კბილი დაკეპილი ნიორი
დაჭრილი რეჰანი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე.

2

ბადრიჯანი სიგრძეზე თხელ ნაჭრებად დაჭერით. ლანგარზე ქაღალდის ხელსახოცი დააფინეთ და დაჭრილი ბადრიჯანი დააწყვეთ. მოაყარეთ მარილი და გააჩერეთ 15 წუთით. გაამშრალეთ ქაღალდის ხელსახოცით და დიდ საცხობ ლანაგრზე მოათავსეთ. მოასხურეთ ზეითუნის ზეთი და აცხვეთ 8–10 წუთით ბადრიჯნის დარბილებამდე.

3

ამასობაში, გააკეთეთ შიგთავსი: საშუალო ზომის თასში აურიეთ ყველი რიკოტა, ათქვეფილი კვერცხი, ნიორი, ¼ ჭიქა გახეხლი ყველი პარმეზანი და ¼ ჭიქა გახეხილი ყველი მოცარელა. კარგად აურიეთ და შეაზავეთ მარილითა და პილპილით.

4

ბადრიჯნის გაგრილებულ ნაჭრებზე 1 ს/კ ყველის ნაზავი გადაუსვით. მოაყარეთ დაჭრილი რეჰანი და გადაახვიეთ.

5

ცეცხლგამძლე ჭურჭლის ძირში მოათავსეთ მარინარას სოუსი და ბადრიჯანი (გახსნილი ბოლოთი ქვემოთ) ჩააწყვეთ. მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.

6

აცხვეთ 25–30 წუთით ყველის დადნობამდე. მოაყარეთ რეჰანი. მიირთვით თბილი.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მიირთვით კალმარი გემრიელად, პაშტეტით, კვერცხით, ბოსტნეულითა და ვიტამინებით მდიდარი მწვანილით.
მიირთვით კალმარი გემრიელად, პაშტეტით, კვერცხით, ბოსტნეულითა და ვიტამინებით მდიდარი მწვანილით.
ავტორი:
ბოსტნეულის მარტივი და გემრიელი კერძი ყველით. შეგიძლიათ, სურვილისამებრ, გაამრავლფეროვნოთ და დაუმატოთ სხვადასხვა ბოსტნეული.
ბოსტნეულის მარტივი და გემრიელი კერძი ყველით. შეგიძლიათ, სურვილისამებრ, გაამრავლფეროვნოთ და დაუმატოთ სხვადასხვა ბოსტნეული.
ავტორი:
არომატული და წვნიანი ქათმის მწვადი. მარინადი მისი მთავარი ინგრედიენტია. იხილეთ რეცეპტი.
არომატული და წვნიანი ქათმის მწვადი. მარინადი მისი მთავარი ინგრედიენტია. იხილეთ რეცეპტი.
ავტორი:
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ქართული სამზარეულოს მოყვარულებს კორეულად შეკმაზული პამიდორიც გესიამოვნებათ.
ავტორი: