ატმის ჯემი
გემრიელი ხილისაგან გემრიელი ჯემის გაკეთებაა შესაძლებელი :)
ატამი გარეცხეთ, გათალეთ, კურკა მოაშორეთ და დაჭერით.
ყველა ინგრედიენტი დიდ თასში მოათავსეთ და ერთი საათით გააჩერეთ.
გადაიტანეთ დიდ ქვაბში და აადუღეთ.
ადუღეთ დაახლოებით 1 საათით, ან სანამ სასურველ სისქეს არ მიიღებთ. დროდადრო მოურიეთ და ქაფი მოაშორეთ.
ჩაასხით გასტერილებულ ცხელ ქილებში.
ჯემით სავსე ქილები მდუღარე წყალში 10 წუთით მოათავსეთ.
შეინახეთ მშრალ და გრილ ადგილას.
რჩევა: ფრთხილად იყავით, რომ დუღილისას ქილები არ გაგიტყდეთ. შეგიძლიათ ქვაბის ძირში რაიმე ჩააფინოთ და ქილები ზედ მოათავსოთ.