რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჭვიშტარი მეგრულად

რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.
რადიციული სვანური ჭვიშტარის მეგრული ვარიანტი – მცირედი ცვლილებებით და არაჩვეულებრივი გემოთი.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
200   გრამი სულგუნი
400   გრამი სიმინდის ფქვილი
1   ცალი კვერცხი
50   გრამი კარაქი
1   ჩ/კ შაქარი
1   ჩ/კ მარილი
100   მლ/ლ ზეთი
230   მლ/ლ რძე ან წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

სიმინდის ფქვილი თასში ჩაყარეთ. დაუმატეთ კვერცხი, კარაქი, შაქარი და მარილი. ნელ–ნელა შეურიეთ 230 მლ რძე ან წყალი (უმჯობესია რძე).

2

ცომის მოსაზელად ინგრედიენტები ხელით კარგად აურიეთ, სულ მცირე 5 წუთით.

3

მიღებული ცომი 6 ნაწილად გაყავით და დაამრგვალეთ.

4

სულგუნი კვადრატის ფორმის სქელ ნაჭრებად დაჭერით (თითო ნაჭერი თითო ჭვისტარისათვის).

5

ყველის ნაჭერი ფრთხილად მოათავსეთ თითოეულ ცომის გუნდაში ისე, რომ ყველი მთლიანად ცომის შიგნით მოექცეს (ცომით უნდა იყოს დაფარული). შემდეგ მიეცით მჭადის ფორმა.

6

ტაფაზე ზეთი დაასხით და როცა გაცხელდება მოალაგეთ ჭვიშტარი. დაუწიეთ გაზქურას და დააფარეთ ტაფას.

7

5–6 წუთის შემდეგ, ჭვიშტარი ფრთხილად გადმოაბრუნეთ და დაბალ ტემპერატურაზე კიდევ 5–6 წუთით წვით (თავსახურის გარეშე). მიირთვით ცხელი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ქართული ტრადიციული კერძი თქვენი სადღესასწაულო სუფრისათვის.
ქართული ტრადიციული კერძი თქვენი სადღესასწაულო სუფრისათვის.
ავტორი:
ნიგვზიანი ბადრიჯანი ნებისმიერ სუფრას დაგიმშვენებთ.
ნიგვზიანი ბადრიჯანი ნებისმიერ სუფრას დაგიმშვენებთ.
ავტორი:
სვანური მარილის მომზადების წესი.
სვანური მარილის მომზადების წესი.
ავტორი:
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ეს არის საოჯახო რეცეპტი პირდაპირ რაჭიდან. აქციეთ ის თქვენი დღის ნოყიერ დასაწყისად.
ავტორი: