რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჭარხლის ფოთლის ფხალი

მოამზადეთ ქართული ტრადიციული ფხალი ჭარხლის ფოთლისაგან – გემრიელი და არომატული კერძი ნებისმიერი სუფრისათვის.
მოამზადეთ ქართული ტრადიციული ფხალი ჭარხლის ფოთლისაგან – გემრიელი და არომატული კერძი ნებისმიერი სუფრისათვის.

0:35:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ჭარხლის ფოთოლი
250   გრამი ნიგოზი
2   თავი ხახვი
2   კბილი ნიორი
1   კონა ოხრახუში
1   კონა ქინძი
1   ჩ/კ ქინძის თესლი
მარილი და შავი პილპილი
2   ს/კ წითელი ღვინის ძმარი
12   ჩ/კ უცხო სუნელი
ბროწეული
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ჭარხლის ფოთოლი გაარჩიეთ და გარეცხეთ. მოათავსეთ ქვაბში და დაასხით ადუღებული წყალი, დააფარეთ და მოხარშეთ.

2

მოხარშული ფოთოლი კარგად გაწურეთ და წვრილად დაკეპეთ.

3

სანამ ჭარხლის ფოთოლი იხარშება, ნიგოზი, მარილი, პილპილი, ნიორი, ქინძის თესლი და უცხო სუნელი ერთად დანაყეთ. გადაიტანეთ თასში, დაუმატეთ ძმარი და ცოტაოდენი ჭარხლის ფოთლის ნახარში წყალი. შეურიეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ოხრახუში, კამა და კარგად აურიეთ.

4

მიღებული საკმაზი დაკეპილ ჭარხლის ფოთოლს დაუმატეთ და ხელით კარგად აურიეთ. გააფორმეთ სურვილისამებრ. გააკეთეთ პატარ–პატარა გუნდები და მორთეთ ბროწეულის მარცვლებით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ და მიირთვით სალათების მარგალიტი ქართული კულინარიიდან.
მოამზადეთ და მიირთვით სალათების მარგალიტი ქართული კულინარიიდან.
ავტორი:
ქართული პოპულარული საოჯახო კერძი, რომელიც ზაფხულზე განსაკუთრებით გემრიელია.
ქართული პოპულარული საოჯახო კერძი, რომელიც ზაფხულზე განსაკუთრებით გემრიელია.
ავტორი:
ქართული კულინარიის უდავო მშვენება, სამარხვო და გემრიელი! აუცილებლად მოამზადეთ და შეაფასეთ.
ქართული კულინარიის უდავო მშვენება, სამარხვო და გემრიელი! აუცილებლად მოამზადეთ და შეაფასეთ.
ავტორი:
მოამზადეთ გემრიელი საზაფხულო კერძი ქართული სამზარეულოდან!
მოამზადეთ გემრიელი საზაფხულო კერძი ქართული სამზარეულოდან!
ავტორი: