რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი ბანანი ნაყინით

გაუმასპინძლდი მეგობრებს უგემრიელესი საზაფხულო დესერტით და ყველა გაოცებული დარჩება.
გაუმასპინძლდი მეგობრებს უგემრიელესი საზაფხულო დესერტით და ყველა გაოცებული დარჩება.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
55   გრამი კარაქი
23   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
3 12   ს/კ (50მლ) რომი
1 12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
12   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
3   ცალი ბანანი
14   ჭიქა დაქუცმაცებული ნიგოზი
265   გრამი ვანილის ნაყინი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაფცქვენით ბანანები, გაჭერით სიგრძეზე და შემდეგ სიგანეზე, შუაში.

2

დიდი ზომის ტაფა დადგით საშუალო ცეცხლზე და გაადნეთ კარაქი. შემდეგ მოათავსეთ მასში ყავისფერი შაქარი, მოასხით რომი და ვანილის ექსტრაქტი. ჩაუმატეთ დარიჩინიც და მოურიეთ. დაელოდეთ, სანამ ეს მასა ბუშტებს არ გაიკეთებს.

3

მოათავსეთ ბანანები ტაფაში და მოაყარეთ ნიგოზი. აცხვეთ თითოეული მხრიდან 1-2 წუთის განმავლობაში. ამასობაში გადაანაწილეთ ნაყინი ოთხ ცალ ფიალაში. შემდეგ თითოეულში ჩაამატეთ სამ-სამი მომზადებული ბანანი და მოასხით ტაფაში დარჩენილი სოუსი. გემრიელად მიირთვით მალევე, სანამ ნაყინი გადნება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ ვაშლის დონატები და დაატკბეთ თქვენი დღეები :)
მოამზადეთ ვაშლის დონატები და დაატკბეთ თქვენი დღეები :)
ავტორი:
უკრაინული ვარენიკები კენკრით, განსაკუთრებით მაყვლით, ძალიან გემრიელია, მოსამზადებლად კი ძალიან მარტივი.
უკრაინული ვარენიკები კენკრით, განსაკუთრებით მაყვლით, ძალიან გემრიელია, მოსამზადებლად კი ძალიან მარტივი.
ავტორი:
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
დარიჩინში შემწვარი ნუში ის სასუსნავია, რომელიც ნებისმიერ სადღესასწაულო სუფრას დაამშვენებს!
ავტორი:
გიყვართ ატამი?  1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)
გიყვართ ატამი? 1 საათში თქვენი საყვარელი ხილი თქვენს საყვარელ დესერტად გადაიქცევა ;)
ავტორი: