რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შაქარყინული

ამ გემრიელობას მაღაზიაში ადვილად შეიძინოთ, თუმცა მისი სახლში მომზადება ბევრად სახალისოა და უფრო გემრიელია.
ამ გემრიელობას მაღაზიაში ადვილად შეიძინოთ, თუმცა მისი სახლში მომზადება ბევრად სახალისოა და უფრო გემრიელია.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა შაქარი
12   ჭიქა სიმინდის სიროფი(ღია ფერის)
14   ჭიქა წყალი
1 12   ჩ/კ ვანილის ან ქოქოსის ექსტრაქტი
საკვები საღებავი
შაქარყინულის ფორმები და ჯოხები
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

შაქარყინულის ფორმებს წინასწარ მსუბუქად მოასხურეთ საცხობი სპრეი. შეამშრალეთ ქაღალდის პირსახოცით, ამგვარად მხოლოდ მცირეოდენი ცხიმი დარჩება შიგნით, შემდეგ კი მასში ჩხირები მოათავსეთ.

2

საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე საშუალო ქვაბში აურიეთ შაქარი, წყალი და სიმინდის სიროფი. ურიეთ შაქრის გალღობამდე, შემდეგ ქვაბის კიდეები სველი საკონდიტრო ფუნჯით ქვემოთ ჩაწმინდეთ. როცა ადუღდება, მასაში კულინარიული თერმომეტრი მოათავსეთ.

3

არ მოურიოთ, დააცადეთ, რომ ადუღდეს და გაცხელდეს 145 C-მდე.

4

როდესაც 145 C-ს მიაღწევს, ცეცხლიდან გადმოდგით. დაელოდეთ, სანამ ბოლომდე არ შეწყვეტს დუღილს. შემდეგ შეურიეთ თქვენთვის სასურველი (ვანილის, დარიჩინის ან ქოქოსის) ექსტრაქტი და, სურვილისამებრ, საკვები საღებავი.

5

მიღებული მასა ფორმებში კოვზით ისე გადაიტანეთ, რომ ჯოხის ზედაპირი კარგად დაიფაროს.

6

ფორმებშივე ბოლომდე გააცივეთ და როცა გამყარდება, ამოიღეთ.

7

კანფეტები სათითაოდ შეფუთეთ და შეინახეთ ჰერმეტულ კონტეინერში ოთახის ტემპერატურაზე ერთ თვემდე.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
სახლის პირობებში ადვილად მოსამზადებელი ტკბილეული – ოჯახის ყველა წევრისათვის :)
სახლის პირობებში ადვილად მოსამზადებელი ტკბილეული – ოჯახის ყველა წევრისათვის :)
ავტორი:
შესანიშნავი კარამელის კანფეტების რეცეპტი. გაახარეთ ბავშვებიც და უფროსებიც :)
შესანიშნავი კარამელის კანფეტების რეცეპტი. გაახარეთ ბავშვებიც და უფროსებიც :)
ავტორი:
გაახარეთ პატარები და მოუმზადეთ გემრიელი ტკბილეული შინ მარტივად. გაუფერადეთ დღე ბავშვებს :)
გაახარეთ პატარები და მოუმზადეთ გემრიელი ტკბილეული შინ მარტივად. გაუფერადეთ დღე ბავშვებს :)
ავტორი: