რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შაკშუკა

ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)
ჩრდილო აფრიკული სწრაფი, მარტივი და გემრიელი კერძი. ჩვენებური ჩიჟი–ბიჟის აფრიკული ვარიანტი :)

0:30:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   თავი დაჭრილი დიდი ხახვი
12   ჭიქა დაჭრილი ახალი სოკო
1   ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
1   ჭიქა წითელი ბულგარული წიწაკა
1   ცალი პილპილი
1   ჩ/კ ძირა
12   ჩ/კ პაპრიკა
12   ჩ/კ დაფქული კურკუმა
12   ჩ/კ ახლად დაფქული შავი პილპილი
14   ჩ/კ კაიენის (წითელი ცხარე) წიწაკა
1   ქილა (800 გრ) პომიდვრის პიურე
12   ჭიქა წყალი, ან საჭიროემისამებრ
6   ცალი დიდი კვერცხი
2   ს/კ დაფშვნილი ყველი ფეტა
2   ს/კ დაჭრილი ახალი ოხრახუში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

დიდ ტაფაზე, საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. დაუმატეთ ხახვი და სოკო. მოაყარეთ მარილი. თუშეთ და ურიეთ, სანამ სოკო არ გამოშრება და არ დაიწყებს დაიბრაწვას, დაახლოებით 10 წუთით. შეურიეთ დაჭრილი წითელი ბულგარული წიწაკა და თესლგაცლილი და დაჭრილი პილპილი. თუშეთ და ურიეთ, სანამ წიწაკა არ დარბილდება, დაახლოებით 5 წუთით. დაუმატეთ ძირა, პაპრიკა, კურკუმა, შავი პილპილი და კაიენის წიწაკა. აურიეთ და თუშეთ არომატის გაჯერებამდე, დაახლოებით 1 წუთით. შეურიეთ პომიდვრის პიურე და წყალი. საშუალო ტემპერატურაზე, დაუფარებლად ადუღეთ, სანამ ბოსტნეული არ დარბილდება და დატკბება, დროდადრო ურიეთ, 15–20 წუთის განმავლობაში.

2

მიღებულ მასაზე დიდი კოვზით თითოეული კვერცხისათვის გააკეთეთ ჩაღრმავება. პატარა თასზე გატეხეთ კვერცხი და ფრთხილად გადაიტანეთ კოვზით გაკეთებულ ჩაღრმავებაში. ასე გაიმეორეთ დანარჩენი კვერცხის შემთხვევაშიც. შეაზავეთ მარილითა და პილპილით. დააფარეთ და ადუღეთ, სანამ კვერცხი თქვენთვის სასურველ დონემდე არ იქნება მზად.

3

ბოლოს მოაყარეთ ყველი ფეტა და ოხრახუში.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი კასეროლის რეცეპტი – რომელიც აუცილებლად დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
მარტივი კასეროლის რეცეპტი – რომელიც აუცილებლად დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
ავტორი:
მოამზადეთ და ჩააქსოვეთ მეტი შემოქმედობითობა თქვენს ყოველ კულინარიულ შედევრში :)
მოამზადეთ და ჩააქსოვეთ მეტი შემოქმედობითობა თქვენს ყოველ კულინარიულ შედევრში :)
ავტორი:
იხილეთ და გაუზიარეთ მეგობრებს კარტოფილის გემრიელად გამოცხობის რეცეპტი.
იხილეთ და გაუზიარეთ მეგობრებს კარტოფილის გემრიელად გამოცხობის რეცეპტი.
ავტორი:
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ამ რეცეპტით მომზადებული ყაბაყი ყველას შეუყვარდება. შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში 2–3 დღემდე.
ავტორი: