ღომი
იხილეთ მარიეტას რეცეპტი ყველასათვის საყვარელი ღომის მოსამზადებლად. არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის შეფასება.
კარგად გარეცხილ ღერღილს დავასხათ იმდენი წყალი, რომ დაიფაროს. დავდგათ ცეცხლზე და ვადუღოთ დაახლოებით 30-45 წუთის განმავლობაში. პერიოდულად ხის კოვზით ვურიოთ.
ამ დროის გასვლის შემდეგ, ნელ-ნელა შევურიოთ მანის ბურღული და თან შეუჩერებლად ვურიოთ, რომ არ დაიკოჟროს.
მანის შერევის შემდეგ, დაბალ ცეცხლზე კიდევ ნახევარი საათით გავაჩეროთ და უფრო ხშირ-ხშირად ვზილოთ. ბოლოს, მომზადებული ღომი თეფშებზე ამოვიღოთ და შიგ სულგუნის ნაჭრები ჩავაწყოთ.