გატეხეთ ქოქოსი მარტივად და გამოიყენეთ სხვადასხვა რეცეპტების გასაგემრიელებლად :)
შეამოწმეთ ქოქოსის სამი „თვალი“ დანით ან რკინის შამფურით და რომელიც ყველაზე რბილი აღმოჩნდება 2 სმ სიღრმეზე გახვრიტეთ.
გადმოწურეთ ქოქოსიდან წყალი. შეანჯღრიეთ, რომ სითხე მთლიანად გადმოვიდეს. (დაახლოებით ½ ჭიქა).
ქოქოსი ჭურჭლის ტილოთი ხელში დაიჭირეთ და შუაგულში ჩაქუჩი ურტყით, თან ხელში ატრიალეთ, სანამ ნაჭუჭი შუაზე არ გაიბზარება.
გახლიჩეთ ქოქოსი. გახსნილი ბოლოთი საჭრელ დაფაზე მოათავსეთ. დაარტყით ჩაქუჩი, რომ ქოქოსი ნაჭუჭს მოშორდეს.
თეთრი ნაწილი ნაჭუჭს დანით მოაშორეთ.
თეთრ ნაწილს თხელი ყავისფერი კანი დანით ან ბოსტნეულის სათლელით მოათალეთ.