გაეცანით რჩევას და დახარჯეთ ბევრად ნაკლები დრო და ძალისხმევა მიმწვარი ჭურჭლის გასაპრიალებლად.
დაგვჭირდება:
1 ჭიქა ძმარი
2 ს/კ სოდა
1 ჭიქა წყალი (რაოდენობა დამოკიდებულია ჭურჭლის ზომაზე)
სახეხი
ჭურჭლის ძირში ჩაასხით 1 ჭიქა წყალი (რაოდენობა დამოკიდებულია ჭურჭლის ზომაზე).
დაუმატეთ 1 ჭიქა ძმარი.
მიმწვარი ჭურჭელი გაზქურაზე მოათავსეთ და აადუღეთ.
გადმოდგით გაზქურიდან და დაუმატეთ სოდა. ნაზავი აქაფდება.
სახეხით ჩვეულებრივ გაწმინდეთ. საჭიროებისამებრ, სოდა კიდევ დაუმატეთ.
თუ რომელიმე ადგილი სახეხით კარგად არ გაიწმინდა, ამ ადგილას სოდა და რამდენიმე წვეთი წყალი მოათავსეთ. გააჩერეთ ცოტა ხნით და შემდეგ გაწმინდეთ.
მიმწვარი ჭურჭელი იდეალურადაა გაპრიალებული ზედმეტი დროისა და ძალისხმევის გარეშე :)