რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვიშისუაზი – ცივი წვნიანი

ამერიკული ვიშისუაზი ფრანგული სახელწოდებით – ცივი წვნიანი კარტოფილითა და პრასით.
ამერიკული ვიშისუაზი ფრანგული სახელწოდებით – ცივი წვნიანი კარტოფილითა და პრასით.

1:15:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
4   ს/კ კარაქი
4   ჭიქა დაჭრილი პრასი
1   თავი დაჭრილი ხახვი
900   გრამი კარტოფილი
6   ჭიქა ქათმის ბულიონი/წყალი
2   ჩ/კ მარილი, ან გემოვნებით
12   ჭიქა არაჟანი
12   ჭიქა სქელი ნაღები
დაჭრილი მწვანე ხახვი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე დიდ ქვაბში გააცხელეთ კარაქი გადნობამდე, ქაფის წარმოქმნამდე და გაყავისფერებამდე.

2

დაუმატეთ დაჭრილი პრასი და ხახვი. ამოურიეთ და თუშეთ რამდენიმე წუთით ბოსტნეულის დარბილებამდე.

3

დაუმატეთ გათლილი და დაჭრილი კარტოფილი, მარილი, წყალი ან ბულიონი. აადუღეთ, შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 30–40 წუთით, კარტოფილის მოხარშვამდე. გადმოდგით გაზქურიდან.

4

მიღებული წვნიანი ბლენდერში ნაწილ–ნაწილ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე დააბლენდერეთ.

5

გააგრილეთ და შემდეგ დაუმატეთ არაჟანი და ნაღები. გააგრილეთ ბოლომდე და შედგით მაცივარში. მიირთვით ცივი.

6

მორთეთ დაჭრილი მწვანე ხახვით.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ავტორი:
არ გამოტოვოთ მარიეტას რეცეპტი პიკანტური წვნიანის მოსამზადებლად. ასიამოვნეთ ოჯახის წევრებს.
არ გამოტოვოთ მარიეტას რეცეპტი პიკანტური წვნიანის მოსამზადებლად. ასიამოვნეთ ოჯახის წევრებს.
ავტორი:
მოამზადეთ კიტრის ცივი სუპი ძალიან მარტივად და გაგრილდით გემრიელად ცხელ დღეებში.
მოამზადეთ კიტრის ცივი სუპი ძალიან მარტივად და გაგრილდით გემრიელად ცხელ დღეებში.
ავტორი: