რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ვასილოპიტა – ბერძნული ტრადიციული საახალწლო ნამცხვარი

ბერძნულ საახალწლო ნამცხვარ ვასილოპიტას შეუძლია მთელი წლის განმავლობაში მოგიტანოთ იღბალი :)
ბერძნულ საახალწლო ნამცხვარ ვასილოპიტას შეუძლია მთელი წლის განმავლობაში მოგიტანოთ იღბალი :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა კარაქი
2   ჭიქა თეთრი შაქარი
2   ჭიქა თეთრი შაქარი
6   ცალი კვერცხი
2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1   ჭიქა თბილი რძე (450C )
12   ჩ/კ სოდა
1   ს/კ ახალი ლიმონის წვენი
14   ჭიქა კანგაცლილი და დაჭრილი ნუში
2   ს/კ შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175 C–ზე. წაუსვით ბლომად ცხიმი 25 სმ. ზომის მრგვალ ნამცხვრის ტაფას.

2

საშუალო ზომის თასში კარგად შეურიეთ კარაქი და შაქარი, სანამ არ გაღიავდება. შეურიეთ ფქვილი და იქამდე თქვიფეთ, სანამ ფხვიერ მასას არ მიიღებთ. რიგ–რიგობით დაამატეთ კვერცხები და თითოეულის დამატებისას კარგად შეათქვიფეთ.

3

რძეში შეურიეთ გამაფხვიერებელი, დაამატეთ კვერცხის ნარევს და კარგად ათქვიფეთ. შემდეგ ლიმონის წვენში შეურიეთ სოდა და დაამატეთ ცომს. ჩაასხით მიღებული მასა საცხობ ფორმაში.

4

აცხვეთ 20 წუთით წინასწარ გაცხელებულ ღუმელში. გამოდგით და მოაყარეთ ნუში და შაქარი, შემდეგ შედგით კვლავ ღუმელში და აცხვეთ დამატებით 20–30 წუთით იმ მდგომარეობამდე, როცა ნამცხვარი თითის დაჭერის შემდეგ კვლავ პირვანდელ ფორმას იბრუნებს.

5

ნამცხვარში ფრთხილად გააკეთეთ მცირე ზომის ნახვრეტი და მოათავსეთ მასში ხურდა ფული. შემდეგ ეცადეთ, ნახვრეტი შაქრით დაფაროთ. სანამ თეფშზე გადმოიღებთ, გააგირილეთ ნამცხვარი 10 წუთით რკინის ცხაურზე.

6

საახალწლო სუფრაზე ნამცხვარი თბილი მიიტანეთ. ოჯახის თითოეულს წევრს ერგება თითო ნაჭერი. პირველი ნაჭერი – ყველაზე ახალგაზრდას და ა.შ. ის, ვის ნაჭერშიც მონეტა აღმოჩნდება, იღბლიანი წელი ექნება!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
კიდევ ერთი საახალწლო რეცეპტი – გერმანულ საახალწლო ორცხობილებს მთელ მსოფლიოში ამზადებენ.
კიდევ ერთი საახალწლო რეცეპტი – გერმანულ საახალწლო ორცხობილებს მთელ მსოფლიოში ამზადებენ.
ავტორი:
გლინტვეინი ზამთრის სუსხიან ღამეს გულის სიღრმემდე გაგათბობთ ყველას
გლინტვეინი ზამთრის სუსხიან ღამეს გულის სიღრმემდე გაგათბობთ ყველას
ავტორი:
კულინარია დღეს ახალგაზრდა დიასახლისებს გოზინაყის მომზადების რეცეპტს გაანდობს. მოამზადეთ ტრადიციული საახალწლო ტკბილეული შინ :)
კულინარია დღეს ახალგაზრდა დიასახლისებს გოზინაყის მომზადების რეცეპტს გაანდობს. მოამზადეთ ტრადიციული საახალწლო ტკბილეული შინ :)
ავტორი:
ფხვიერი და გემრიელი ორცხობილები  უმარტივესი მოსამზადებელია. გაიფერადეთ ახალი წლის დღეები. მოამზადეთ სასურველი ტკბილეული მხოლოდ 20 წუთში.
ფხვიერი და გემრიელი ორცხობილები უმარტივესი მოსამზადებელია. გაიფერადეთ ახალი წლის დღეები. მოამზადეთ სასურველი ტკბილეული მხოლოდ 20 წუთში.
ავტორი: