ტაჰინი
ტაჰინის, იგივე სეზამის პასტის თუ ქუნჯუთის სოუსის გაკეთება ძალიან მარტივია.
გააცხელეთ ღუმელი 175°C გრადუსამდე.
თანაბრად გადაანაწილეთ მარცვლები საცხობ ლანგარზე და აცხვეთ 10-12 წუთის განმავლობაში, სანამ მარცვლები სურნელოვანი არ გახდება, თან ხშირ-ხშირად ურიეთ.
მოათავსეთ გამომცხვარი მარცვლები ბლენდერში, ჩაუმატეთ ზეთი და თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ჩაუმატეთ ზეთი, თუ ამის საჭიროება იქნება.
გადაასხით მომზადებული ტაჰინი კონტეინერში და შედგით მაცივარში გასაცივებლად.