რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სამარხვო ნამცხვარი ნიგვზით

გემრიელი სამარხვო ნამცხვარი ნიგვზით ყველა ოჯახის საახალწლო სუფრას დაამშვენებდა.
გემრიელი სამარხვო ნამცხვარი ნიგვზით ყველა ოჯახის საახალწლო სუფრას დაამშვენებდა.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ტომატო წარმოგიდგენთ ყველაზე მარტივ რეცეპტს, რომელიც გასწავლით სამარხვო რულეტის სწრაფად და იოლად მომზადებას. გიყვართ “სიგარეტები”? არაა პრობლემა! ეს არის “ორი ერთში” რეცეპტი. ისწავლეთ ამ ერთი რეცეპტით ორი დესერტის მომზადება!

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჩ/ჭ ზეთი
2   ს/კ ზეთი
12   ჩ/ჭ ცხელი წყალი
1   ჩ/ჭ ნიგოზი
1   ჩ/ჭ შაქარი
3 12   ჩ/ჭ ფქვილი
1   ჩ/კ დაფქული მიხაკი
1   ჩ/კ სოდა
სურვილისამებრ ცოტა ქიშმიში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

3 ჩაის ჭიქა ფქვილი მოათავსეთ ჯამზე, გაუკეთეთ შუაში ჩაღრმავება და ჩაასხით 1 ჩაის ჭიქა ზეთი და ნახევარი ჩაის ჭიქა ცხელი წყალი. შემდეგ ჩაუმატეთ სოდა და მოზილეთ ცომი.

2

ერთმანეთს შეურიეთ შაქარი, ხორცსაკეპ მანქანაში გატარებული ნიგოზი, 2 სუფრის კოვზი ზეთი და მიხაკი. სურვილისამებრ ქიშმიშის ჩამატებაც შეგიძლიათ.

3

გაყავით ცომი 3 თანაბარ ნაწილად. გააბრტყელეთ თითოეული და თანაბრად გაანაწილეთ მათზე ნიგვზიანი გულის მასა. შემდეგ გადაახვიეთ ყველაზე დიდი გვერდის მხრიდან. მიღებული რულეტები მოათავსეთ ცივ ფქვილმოყრილ ტაფაზე. ბამბის გამოყენებით ზევიდან გადაუსვით ზეთი და შედგით ცხელ ჰაერღუმელში გამოსაცხობად. აცხვეთ ნელ ცეცხლზე. როგორც კი გავარდისფერდება გამოიღეთ, დაჭერით და დაელოდეთ სანამ არ გაცივდება.

ამავე ინგრედიენტებით შეგიძლიათ სამარხვო “სიგარეტების” მომზადება. ამისათვის ცომი დაყავით გაცილებით უფრო მცირე ზომის სამკუთხედებად და სხვა დანარჩენი პროცედურა გაიმეორეთ იგივენაირად.

იქნებ ინგრედიენტების გამრავალფეროვნებაზეც გვეფიქრა? თქვენ რას დაუმატებდით? თაფლზე რა აზრის ხართ?

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ძალიან გემრიელი, სამარხვო ტორტის რეცეპტი ნუშის ნატეხებით.
ძალიან გემრიელი, სამარხვო ტორტის რეცეპტი ნუშის ნატეხებით.
ავტორი:
ეს რეცეპტი დაგეხმარებათ შოკოლადის უგემრიელესი სამარხვო ნამცხვრის მომზადებაში.
ეს რეცეპტი დაგეხმარებათ შოკოლადის უგემრიელესი სამარხვო ნამცხვრის მომზადებაში.
ავტორი:
ბანანის უკვერცხო რბილი მაფინები ნიგვზით. გამოდის 4 ცალი დიდი მაფინი.
ბანანის უკვერცხო რბილი მაფინები ნიგვზით. გამოდის 4 ცალი დიდი მაფინი.
ავტორი:
ყველაზე პოპულარული სამარხვო დესერტის რეცეპტი კულინარიაზე!
ყველაზე პოპულარული სამარხვო დესერტის რეცეპტი კულინარიაზე!
ავტორი: