რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

სააღდგომო ჯვრიანი ფუნთუშები

სააღდგომო ფუნთუშები, რომლებიც ისეთი გემრიელია, რომ დღესასწაულის შემდეგაც ხშირად მოამზადებთ.
სააღდგომო ფუნთუშები, რომლებიც ისეთი გემრიელია, რომ დღესასწაულის შემდეგაც ხშირად მოამზადებთ.

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
34   ჭიქა თბილი წყალი (45C)
3   ს/კ კარაქი
1   ს/კ რძის ფხვნილი
14   ჭიქა თეთრი შაქარი
38   ჩ/კ მარილი
1   ცალი კვერცხი
1   ცალი კვეცხის ცილა
1   ცალი კვერცხის გული
3   ჭიქა ფქვილი
1   ს/კ მშრალი აქტიური საფუარი
34   ჭიქა მოცხარის ჩირი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
2   ს/კ წყალი
12   ჭიქა შაქრის პუდრა
14   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
2   ჩ/კ რძე
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოათავსეთ თბილი წყალი, კარაქი, რძის ფხვნილი, 1/4 ჭიქა შაქარი, მარილი, კვერცხი, ცილა, ფქვილი და საფუარი პურის საცხობში და მოზილეთ ცომი.

2

მოზელის დამთავრებამდე 5 წუთით ადრე, დაუმატეთ მოცხარის ჩირი და დარიჩინი. დატოვეთ საცხობში აფუებლად. (თუ პურის საცხობი არ გაქვთ, შეგიძლიათ ცომი ხელით/მიქსერით მოზილოთ: თავდაპირველად, საფუარი თბილ წყალში გახსენით და 5 წუთით გააჩერეთ. დაუმატეთ ფქვილი, რძის ფხვნილი, შაქარი, მარილი, კვერცხი, ცილა და მოზილეთ. დაუმატეთ დარბილებული კარაქი, დარიჩინი და მოცხარი და გააგრძელეთ ზელა. ცომი ცხიმმოსმულ თასზე გადაიტანეთ, საკვების შესაფუთი ცელოფანი და ქაღალდის ხელსახოცი დააფარეთ და დააცადეთ აფუვდეს, დაახლოებით 1 საათით. შემდეგ, ჩვეულებრივ, მიყევით რეცეპტის შემდგომ ინსტრუქციას.)

3

გადმოიტანეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, დააფარეთ და 10 წუთით დატოვეთ.

4

გააკეთეთ 12 ბურთულა და მოათავსეთ 22X33 სმ ზომის საცხობ ლანგარზე. დააფარეთ და თბილ ადგილას დადეთ რომ აფუვდეს, დაახლოებით 35–40 წუთით.

5

ათქვიფეთ კვერცხის გული და 2 ს/კ წყალი. ფუნჯით გადაუსვით ფუნთუშებს.

6

აცხვეთ 190 C-ზე 20 წუთით. შემდეგ გადმოიღეთ ლანგრიდან და გააგრილეთ რკინის ცხაურზე.

7

გააკეთეთ ჯვრები: ერთად ათქვიფეთ შაქრის პურდა, ვანილი და რძე. მიღებული მასა გადაიტანეთ კრემის მოსართავ ფორმაში(საკონდიტრო ტომარა) და გააკეთეთ ჯვრის ფორმა თითოეულ ფუნთუშაზე. გემრიელად მიირთვით! :)

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
პომიდორი და ყაბაყი
კვერცხი ისპანახითა და სოკოთი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მომხიბლველი შოკოლადის ფილა შესანიშნავი საჩუქარია სააღდგომოდ. მისი გაკეთება ბავშვებსაც ადვილად შეუძლიათ.
მომხიბლველი შოკოლადის ფილა შესანიშნავი საჩუქარია სააღდგომოდ. მისი გაკეთება ბავშვებსაც ადვილად შეუძლიათ.
ავტორი:
მოამზადეთ თოთო ისპანახის ფოთლები ბრინჯთან ერთად და მიიღეთ საუკეთესო ბერძნული სააღდგომო ლანჩი.
მოამზადეთ თოთო ისპანახის ფოთლები ბრინჯთან ერთად და მიიღეთ საუკეთესო ბერძნული სააღდგომო ლანჩი.
ავტორი:
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ყველა ქვეყანას პასკის განსხვავებული რეცეპტი აქვს. გთავაზობთ ბერძნული სააღდგომო პურის რეცეპტს.
ავტორი:
უგემრიელესი სააღდგომო რეცეპტი, რომელიც, იმედი გვაქვს, დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
უგემრიელესი სააღდგომო რეცეპტი, რომელიც, იმედი გვაქვს, დაიმსახურებს თქვენს მოწონებას.
ავტორი: