პუდინგი მოცვითა და თხილით
მისი გემო და არომატი ისეთივე საუცხოოა, როგორც მისი მომზადების სიმარტივე.
თუ არ გაქვთ თხილი, შეგიძლიათ, გამოიყენოთ კაკალი ან ნუში. მათი დაქუცმაცებით მიიღებთ პუდინგს, რომელიც ძალიან მოუხდება ფუნთუშას.
გააცხელეთ ღუმელი 180°-მდე. გაალღვეთ მოცვი. გამლღვალი კარაქი აზილეთ შაქართან და მიღებული მასა წაუსვით საცხობ ფორმას. ფორმაში მოათავსეთ ნახევრად დაჭრილი თხილი/პეკანი და მოცვი, ზემოდან კი მოაყარეთ შაქარი იმდენი, რომ 1 ჩ/კ დაგრჩეთ.
დაჭერით პური 1 სმ. სისქის ფენებად (ბულკი ხომ არ გვეცადა?) და მოათავსეთ მოცვზე იმდენი, რომ დაფაროს. კვერცხის გულს დაამატეთ ვანილი, დაასხით ნაღები და ათქვიფეთ. მოასხით ფუნთუშას ვანილისა და ნაღების ნაზავი და მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი.
გამოაცხვეთ პუდინგი ღუმელში 20-25 წუთით და ბოლოს გადმოაპირქვავეთ ლანგარზე.