მსხლის კექსი
ეს უგემრიელესი კექსი გემოთა საოცარი შეხამებაა. დაამკვიდრეთ თქვენს სახლში ახალი საოჯახო დესერტის ტრადიცია!
გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე(350F). ორ 20×10სმ ზომის ოთხკუთხედ ფორმას მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი.
დიდი ზომის თასში ერთმანეთს კარგად შეურიეთ ზეთი, შაქარი და კვერცხი. ჩაუმატეთ გათლილი, გულამოცლილი და თხლად დაჭრილი მსხალი, დაქუცმაცებული ნიგოზი და ვანილის ექსტრაქტი. მეორე თასში ერთმანეთს შეურიეთ ფქვილი, სოდა, საცხობი ფხვნილი, მარილი, დაფქული დარიჩინი და მუსკატის კაკალი. შემდეგ ეს მშრალი მასა გადაიტანეთ პირველ თასში და კარგად შეურიეთ. მიღებული ცომი გადაანაწილეთ ფორმებში.
აცხვეთ კექსი გახურებულ ღუმელში 1 საათის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ 10 წუთით დატოვეთ ფორმაში. შემდეგ გადმოიღეთ ცხაურზე ბოლომდე გასაცივებლად. გემრიელად მიირთვით!