რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მრგვალი ქადა

საქართველოს სხვადასხვა რეგიონში ქადას სხვადასხვაგვარად ამზადებენ – მარილიანი და ტკბილი გულით :)
საქართველოს სხვადასხვა რეგიონში ქადას სხვადასხვაგვარად ამზადებენ – მარილიანი და ტკბილი გულით :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ამ რეცეპტში იხილავთ ქადის რეცეპტს – მარილიანი გულით გუდამაყრის რეგიონიდან. სურვილისამებრ, მარილი შეგიძლიათ შაქრით შეცვალოთ და დაუმატოთ გემოვნებით.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ფქვილი
300   მლ. რძე
13   ჭიქა ზეთი
12   ს/კ კარაქი
12   ს/კ საფუარი
12   ს/კ მარილი
300   გრამი ფქვილი
5   ს/კ კარაქი
70   მლ. რძე
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

აურიეთ 1 კგ ფქვილი, ½ ს/კ მარილი, საფუარი, ზეთი და ½ ს/კ კარაქი ღრმა თასში. თანდათანობით, შეურიეთ 300 მლ რძე ნაზავში და მოზილეთ ცომი. როცა ცომი ელასტიკური და გლუვი გახდება, გადააფარეთ ჭურჭლის ტილო და დატოვეთ 30 წუთით.

2

ამასობაში, მოამზადეთ ქადის გული. საშუალო ტემპერატურაზე გაათბეთ 70 მლ რძე და 5 ს/კ კარაქი. ნელ–ნელა შეურიეთ 300 გრ ფქვლი რძის და კარაქის ცხელ ნაზავს და ურიეთ. დაუმატეთ მარილი გემოვნებით. როცა ნაზავი დუღილს დაიწყებს და გასქელდება, დაგმოდგით გაზქურიდან.

3

ცომი კიდევ ერთხელ ჩაზილეთ და საშუალო ზომის გუნდები გააკეთეთ. თითოეული გუნდა წრიულად გააბრტყელეთ, შუაში ქადის გული გადაიტანეთ, ცომი გადმოკეცეთ და შეკარით. გააბრტყელეთ წრიულად და აცხვეთ ღუმელში 150 C-ზე გადაბრაწვამდე. როცა ქადა გამოცხვება ფუნჯით თავზე კარაქი გადაუსვით. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
1 კომენტარი

liza
06/27/2017
ამ ქადას შაქარი სულ არ ჭირდება?! რატომ დებთ ასეთ რეცეპტებს, რა პონტია??? შეფასება 0
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
პეროგი ვაშლის ხილფაფით
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
წარმოგიდგენთ მარიეტას რეცეპტს პოპულარული დესერტის, სომხური ქადის მოსამზადებლად.
წარმოგიდგენთ მარიეტას რეცეპტს პოპულარული დესერტის, სომხური ქადის მოსამზადებლად.
ავტორი: