რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მრგვალი ქადა

საქართველოს სხვადასხვა რეგიონში ქადას სხვადასხვაგვარად ამზადებენ – მარილიანი და ტკბილი გულით :)
საქართველოს სხვადასხვა რეგიონში ქადას სხვადასხვაგვარად ამზადებენ – მარილიანი და ტკბილი გულით :)

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

ამ რეცეპტში იხილავთ ქადის რეცეპტს – მარილიანი გულით გუდამაყრის რეგიონიდან. სურვილისამებრ, მარილი შეგიძლიათ შაქრით შეცვალოთ და დაუმატოთ გემოვნებით.

რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ფქვილი
300   მლ/ლ რძე
13   ჭიქა ზეთი
12   ს/კ კარაქი
12   ს/კ საფუარი
12   ს/კ მარილი
300   გრამი ფქვილი
5   ს/კ კარაქი
70   მლ/ლ რძე
მარილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

აურიეთ 1 კგ ფქვილი, ½ ს/კ მარილი, საფუარი, ზეთი და ½ ს/კ კარაქი ღრმა თასში. თანდათანობით, შეურიეთ 300 მლ რძე ნაზავში და მოზილეთ ცომი. როცა ცომი ელასტიკური და გლუვი გახდება, გადააფარეთ ჭურჭლის ტილო და დატოვეთ 30 წუთით.

2

ამასობაში, მოამზადეთ ქადის გული. საშუალო ტემპერატურაზე გაათბეთ 70 მლ რძე და 5 ს/კ კარაქი. ნელ–ნელა შეურიეთ 300 გრ ფქვლი რძის და კარაქის ცხელ ნაზავს და ურიეთ. დაუმატეთ მარილი გემოვნებით. როცა ნაზავი დუღილს დაიწყებს და გასქელდება, დაგმოდგით გაზქურიდან.

3

ცომი კიდევ ერთხელ ჩაზილეთ და საშუალო ზომის გუნდები გააკეთეთ. თითოეული გუნდა წრიულად გააბრტყელეთ, შუაში ქადის გული გადაიტანეთ, ცომი გადმოკეცეთ და შეკარით. გააბრტყელეთ წრიულად და აცხვეთ ღუმელში 150 C-ზე გადაბრაწვამდე. როცა ქადა გამოცხვება ფუნჯით თავზე კარაქი გადაუსვით. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
1 კომენტარი

liza
06/27/2017
ამ ქადას შაქარი სულ არ ჭირდება?! რატომ დებთ ასეთ რეცეპტებს, რა პონტია??? შეფასება 0
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
წარმოგიდგენთ მარიეტას რეცეპტს პოპულარული დესერტის, სომხური ქადის მოსამზადებლად.
წარმოგიდგენთ მარიეტას რეცეპტს პოპულარული დესერტის, სომხური ქადის მოსამზადებლად.
ავტორი: