ამ რეცეპტში იხილავთ ქადის რეცეპტს – მარილიანი გულით გუდამაყრის რეგიონიდან. სურვილისამებრ, მარილი შეგიძლიათ შაქრით შეცვალოთ და დაუმატოთ გემოვნებით.
აურიეთ 1 კგ ფქვილი, ½ ს/კ მარილი, საფუარი, ზეთი და ½ ს/კ კარაქი ღრმა თასში. თანდათანობით, შეურიეთ 300 მლ რძე ნაზავში და მოზილეთ ცომი. როცა ცომი ელასტიკური და გლუვი გახდება, გადააფარეთ ჭურჭლის ტილო და დატოვეთ 30 წუთით.
ამასობაში, მოამზადეთ ქადის გული. საშუალო ტემპერატურაზე გაათბეთ 70 მლ რძე და 5 ს/კ კარაქი. ნელ–ნელა შეურიეთ 300 გრ ფქვლი რძის და კარაქის ცხელ ნაზავს და ურიეთ. დაუმატეთ მარილი გემოვნებით. როცა ნაზავი დუღილს დაიწყებს და გასქელდება, დაგმოდგით გაზქურიდან.
ცომი კიდევ ერთხელ ჩაზილეთ და საშუალო ზომის გუნდები გააკეთეთ. თითოეული გუნდა წრიულად გააბრტყელეთ, შუაში ქადის გული გადაიტანეთ, ცომი გადმოკეცეთ და შეკარით. გააბრტყელეთ წრიულად და აცხვეთ ღუმელში 150 C-ზე გადაბრაწვამდე. როცა ქადა გამოცხვება ფუნჯით თავზე კარაქი გადაუსვით. გემრიელად მიირთვით!