რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მარწყვის სალათა ისპანახით

მარწყვის ამ უგემრიელეს სალათას გემოთა საოცარი შეხამებით მსოფლიოს კულინარებმა საუკეთესო შეფასება მიცეს.
მარწყვის ამ უგემრიელეს სალათას გემოთა საოცარი შეხამებით მსოფლიოს კულინარებმა საუკეთესო შეფასება მიცეს.

0:00:00
8 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   კონა ახალი ისპანახის ფოთლები
5   ჭიქა მარწყვი (665 გრამი)
12   ჭიქა მცენარეული ზეთი
14   ჭიქა თეთრი ღვინის ძმარი
12   ჭიქა შაქარი
14   ჩ/კ წიწაკა
2   ს/კ სეზამის მარცვლები
1   ს/კ ყაყაჩოს თესლი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გაავლეთ წყალში ისპანახი. აცალეთ გაშრობა და შემდეგ ხელით ფაქიზად დააქუცმაცეთ საშუალო ზომის ნაწილებად. დაჭერით თითოეული მარწყვი ორ ან ოთხ ნაწილად(მარწყვის ზომის მიხედვით). მოათავსეთ ისპანახიც და მარწყვიც(დაიცავით ეს თანმიმდევრობა) დიდ თასში.

2

საშუალო ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ ზეთი, ძმარი, შაქარი, წიწაკა, სეზამის მარცვლები (შირბახტის/ქუნჯუთის თესლი) და ყაყაჩოს თესლი. ზევიდან მოასხით მარწყვს ისპანახით და რამოდენიმე წამით ამოძრავეთ თასი ჰორიზონტალურადაც და ვერტიკალურადაც, რათა ყველაფერი შეერიოს ერთმანეთს. მიირთვით გემრიელად!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
საზამთროსა და ნესვის შესანიშნავი დესერტი პიტნისა და ვანილის სიროფით.
საზამთროსა და ნესვის შესანიშნავი დესერტი პიტნისა და ვანილის სიროფით.
ავტორი:
თქვენს წინაშეა უგემრიელესი საზაფხულო ხილის სალათა. ძალიან გემრიელი საზაფხულო დესერტიც გამოგივათ!
თქვენს წინაშეა უგემრიელესი საზაფხულო ხილის სალათა. ძალიან გემრიელი საზაფხულო დესერტიც გამოგივათ!
ავტორი:
ყურძნისაგან ძალიან გემრიელი ცივი სალათის მომზადება შეგიძლიათ. ეს სალათა თქვენი საყვარელი სალათა გახდება.
ყურძნისაგან ძალიან გემრიელი ცივი სალათის მომზადება შეგიძლიათ. ეს სალათა თქვენი საყვარელი სალათა გახდება.
ავტორი:
მხოლოდ 4 ინგრედიენტი და შესანიშნავი საზაფხულო სალათა მზადაა :)
მხოლოდ 4 ინგრედიენტი და შესანიშნავი საზაფხულო სალათა მზადაა :)
ავტორი: