რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მარწყვის კექსი

მარწყვის კექსი – საუკეთესო საოჯახო დესერტი მარწყვის მოყვარულებისთვის.
მარწყვის კექსი – საუკეთესო საოჯახო დესერტი მარწყვის მოყვარულებისთვის.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ჭიქა ახალი მარწყვი
3 18   ჭიქა ფქვილი
2   ჭიქა შაქარი
1   ს/კ დაფქული დარიჩინი
1   ჩ/კ მარილი
1   ჩ/კ საჭმელი სოდა
1 14   ჭიქა მცენარეული ზეთი
4   ცალი კვერცხი
1 14   ჭიქა ნიგოზი
კარაქი ფორმისთვის
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსამდე(350 F). წაუსვით კარაქი კექსის ორ ოთხკუთხედ ფორმას ზომით 22.5×12.5 სმ.

2

დაჭერით მარწყვი და მოათავსეთ საშუალო ზომის თასში. მოაყარეთ შაქარი.

3

დიდი ზომის თასში ერთმანეთს კარგად შეურიეთ ფქვილი, დარიჩინი და სოდა. გათქვიფეთ კვერცხი და ჩაუმატეთ მარწყვს საშუალო ზომის თასში. ჩაასხით ზეთიც და გათქვიფეთ. მიღებული მარწყვის ნარევი ჩაუმატეთ ფქვილის მშრალ მასას დიდ თასში და თქვიფეთ მანამ, სანამ არცერთი ნაწილაკი მშრალი აღარ იქნება. ჩაუმატეთ თხლად დაჭრილი ნიგოზიც. გაყავით ცომი ორ თანაბარ ნაცილად და მოათავსეთ ფორმებში.

4

აცხვეთ 45-50 წუთით. გამოცხობის შემდეგ გააცივეთ ცხაურზე 10 წუთით. გაცივების შემდეგ ამოაბრუნეთ ფორმები, ფრთხილად გაათავისუფლეთ კექსი და მირთმევამდე აცალეთ კარგად გაცივება.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
ერთ–ერთი ყველაზე გამორჩეული, რბილი და ფაფუკი შოკოლადის კექსი.
ერთ–ერთი ყველაზე გამორჩეული, რბილი და ფაფუკი შოკოლადის კექსი.
ავტორი:
ვაშლის ტკბილი კექსი თაფლის ძლიერი არომატით გემრიელი საოჯახო დესერტია, რომელიც აუცილებლად უნდა მოამზადოთ!
ვაშლის ტკბილი კექსი თაფლის ძლიერი არომატით გემრიელი საოჯახო დესერტია, რომელიც აუცილებლად უნდა მოამზადოთ!
ავტორი:
თუ მსუბუქ, რბილ, გემრიელ და თანაც დაბალკაროლიულ ნამცხვარს ეძებთ მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა :)
თუ მსუბუქ, რბილ, გემრიელ და თანაც დაბალკაროლიულ ნამცხვარს ეძებთ მაშინ ეს რეცეპტი თქვენთვისაა :)
ავტორი: