რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

მოცვის კექსი

უგემრიელესი მოცვის კექსის რეცეპტი კულინარიაზე, რომელიც დაუვიწყარი გემოთი ყველას დაამახსოვრდება.
უგემრიელესი მოცვის კექსის რეცეპტი კულინარიაზე, რომელიც დაუვიწყარი გემოთი ყველას დაამახსოვრდება.

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
225   გრამი დარბილებული კარაქი
2   ჭიქა შაქარი
2   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა არაჟანი
1   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
1 23   ჭიქა ფქვილი
1   ჩ/კ გამაფხვიერებელი/საცხობი ფხვნილი
14   ჩ/კ მარილი
1   ჭიქა მოცვი
12   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
1   ჩ/კ დაფქული დარიჩინი
12   ჭიქა დაქუცმაცებული თხილი
1   ს/კ შაქრის პუდრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსზე. მოაცხეთ ცოტაოდენი ცხიმი 23 სმ დიამეტრის კექსის საცხობ ფორმას.

2

დიდი ზომის თასში გათქვიფეთ კარაქი და შაქარი ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. სათითაოდ ჩაუმატეთ კვერცხები და თან გათქვიფეთ. ბოლოს ჩაუმატეთ არაჟანი, ვანილის ექსტრაქტი და მსუბუქად შეურიეთ.

3

მეორე თასში შეურიეთ ერთმანეთს ფქვილი, გამაფხვიერებელი და მარილი. შემდეგ გადაიტანეთ დიდ თასში და შეურიეთ კრემისებურ მასას. ჩაუმატეთ მოცვი და ხის კოვზით შეურიეთ.

4

გადაანაწილეთ მომზადებული ცომის ნახევარი კექსის საცხობი ფორმის ზედაპირზე. მცირე ზომის თასში ერთმანეთს შეურიეთ ყავისფერი შაქარი, დარიჩინი, თხლად დაჭრილი თხილი და მიღებული მასის ნახევარი ცომის ნახევარს ფორმაში თანაბრად მოაყარეთ. მესამე ფენად თანაბრად გადაანაწილეთ დარჩენილი ცომის ნახევარი და ბოლოს თხილიანი მასის მეორე ნახევარი მოაყარეთ.

5

აცხვეთ 55-60 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ ფორმაშივე აცალეთ გაცივება. შემდეგ გადმოაპირქვავეთ და მოათავსეთ კექსი თეფშზე. გააფორმეთ დაფქული შაქრით და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
ცივი ყავა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარწყვის კექსი – საუკეთესო საოჯახო დესერტი მარწყვის მოყვარულებისთვის.
მარწყვის კექსი – საუკეთესო საოჯახო დესერტი მარწყვის მოყვარულებისთვის.
ავტორი:
ვაშლის სასიამონვო გემოთი გაჯერებული, არომატული, ტკბილი კექსი უმარტივესი მოსამზადებელია.
ვაშლის სასიამონვო გემოთი გაჯერებული, არომატული, ტკბილი კექსი უმარტივესი მოსამზადებელია.
ავტორი:
კექსის გამოცხობას გეგმავთ? მაშინ აუცილებლად იხილეთ ეს მარტივი რეცეპტი!
კექსის გამოცხობას გეგმავთ? მაშინ აუცილებლად იხილეთ ეს მარტივი რეცეპტი!
ავტორი:
ვაშლის ტკბილი კექსი თაფლის ძლიერი არომატით გემრიელი საოჯახო დესერტია, რომელიც აუცილებლად უნდა მოამზადოთ!
ვაშლის ტკბილი კექსი თაფლის ძლიერი არომატით გემრიელი საოჯახო დესერტია, რომელიც აუცილებლად უნდა მოამზადოთ!
ავტორი: