მარინარას სოუსი
უგემრიელესი იტალიური მარინარას სოუსით პიცა და მაკარონის კერძები საუცხოო ხდება.
ეს სოუსი პირველ რიგში პიცების მოსამზადებლად და სპაგეტის გემრიელად მისართმევად გამოიყენება.
პირველ რიგში დადგით ტაფა საშუალო ცეცხლზე და გააცხელეთ ზეთი და კარაქი, სანამ კარაქი არ გადნება. ჩაუმატეთ გახეხილი ან დანაყილი ნიორი, ხმელი ორეგანო, წითელი წიწაკა და ამზადეთ 2-3 წუთის განმავლობაში.
შემდეგ ჩაუმატეთ დაჭყლეტილი პომიდვრის მწნილი თავისივე წვენით, შუაზე გაჭრილი საშუალო ზომის ხახვი და ბაზილიკი, მიიყვანეთ დუღილამდე, დაუწიეთ გაზს და თუშეთ, სანამ სოუსი მოცულობით არ განახევრდება, დაახლოებით 20 წუთი, დროდადრო ურიეთ.
ბოლოს სოუსიდან ამოიღეთ ხახვი და ბაზილიკი, გემოვნებისამებრ შეაზავეთ მარილით და გემრიელად მიირთვით ან საჭიროებისამებრ გამოიყენეთ.
გააცივეთ და შეინახეთ მაცივარში 1 კვირის ან საყინულეში 6 თვის განმავლობაში.