მაიონეზი
სახლში მომზადებული ეკოლოგიურად სუფთა მაიონეზი
მცირე ზომის ქვაბში 200 გრამ ფქვილს დაასხით 1 ჭიქა ცივი რძე და ურიეთ. ფქვილი რომ კარგად გაიხსნება, შედგით ცეცხლზე; დაამატეთ ერთი ჭიქა ცხელი რძე და ურიეთ ხის კოვზით, ფქვილი რომ არ შეკურკუშდეს; აადუღეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან.
1 კვერხის გულს დაამატეთ მარილი, შაქარი, მდოგვი, ძმარი, ზეითუნის ზეთი და ათქვიფეთ მიქსერით.
იმისათვის, რომ მივიღოთ მაიონეზი, გამზადებულ პირველ მასას ძალიან ფრთხილად უნდა შევურიოთ მეორე მასა. მიქსერით თქვიფეთ პირველი მასა და თქვეფისას ნელ-ნელა ჩაის კოვზით ჩაამატეთ მეორე მასა – ეს იმისათვის, რომ ზეთი და რძე ერთმანეთში კარგად შეერიოს.
ჩვენი მაიონეზი მზად არის!