რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლობიოს ღვეზელი

საოჯახო რეცეპტი იმერეთის რეგიონიდან ლობიოს ღვეზელების მოსამზადებლად.
საოჯახო რეცეპტი იმერეთის რეგიონიდან ლობიოს ღვეზელების მოსამზადებლად.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ლობიო
4   ცალი დაფნის ფოთოლი
4   თავი ხახვი
5   ს/კ ზეთი შესაწვავად
120   გრამი კარაქი
1   ჩ/კ ხმელი ქინძი
1   ჩ/კ შავი წიწაკა
80   გრამი ოხრახუში
1   ჩ/კ ქონდარი
მარილი გემოვნებით
1   კგ. ფქვილი
1   ცალი კვერცხი
25   გრამი საფუარი
12   ჩ/კ მარილი
მწიკვი შაქარი
350   მლ/ლ თბილი წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ჩაყარეთ ლობიო ქვაბში და დაფარეთ ცივი წყლით. გააჩერეთ ასე 2 საათით. შემდეგ გადაღვარეთ წყალი, ჩაასხით ახალი 2 ლიტრი წყალი და ჩაუმატეთ დაფნის ფოთლები. დადგით საშუალო ცეცხლზე.

2

სანამ ლობიო იხარშება, მოამზადეთ ცომი: ჩაყარეთ ფქვილი თასში და გაუკეთეთ ჩაღრმავება. ჩატეხეთ კვერცხი. ჩაუმატეთ საფუარი, მარილი და ცოტაოდენი შაქარი. ფრთხილად, ნელ-ნელა ჩაასხით ცხელი წყალი. ხელით მოზილეთ ცომი და დაამრგვალეთ. შეფუთეთ ცელოფნით და დატოვეთ თბილ ადგილას 2 საათით.

3

როცა ლობიო დარბილდება და მოიხარშება, გადაინახეთ 1 ჭიქა ნახარში წყალი, ხოლო დანარჩენი გადაღვარეთ.

4

დაჭერით ხახვი და მოხრაკეთ.

5

მოათავსეთ მოხარშული ლობიო და 100 გრამი კარაქი თასში ხმელ ქინძთან, შავ წიწაკასთან და მარილთან ერთად. დანაყეთ პიურეს მსგავსი მასის მიღებამდე. თხლად დაჭერით ოხრახუში და ჩაუმატეთ ლობიოს ქონდართან და მოხრაკულ ხახვთან ერთად. შეურიეთ ერთმანეთს და ჩაუმატეთ გადანახული ნახარში, თუ სქელი მასა გამოგივათ.

6

სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი და ცომი მასზე მოზილეთ. დაასვენეთ 10 წუთით. შემდეგ დაყავით შვიდ ნაწილად და დაამრგვალეთ თითოეული. გააბრტყელეთ ოვალისებურ ფორმებად და გადაანაწილეთ მათზე ლობიოს შიგთავსი. ამოკეცეთ ცომი გვერდებიდან და შეუკარით პირი. გადაატრიალეთ მეორე მხარეს და ფრთხილად გააბრტყელეთ(ხელებით) 5 მილიმეტრის სიმაღლემდე. დაჩხვლიტეთ ჩანგლით 5-6 ადგილას სიგრძეზე და აცხვეთ საშუალო ტემპერატურაზე 15-20 წუთის განმავლობაში.

7

გამომცხვარ ღვეზელებს დარჩენილი 20 გრამი კარაქი გადაუსვით და სანამ ცხელია გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ სახლში აჭარული ლობიანი ამ რეცეპტით და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს.
მოამზადეთ სახლში აჭარული ლობიანი ამ რეცეპტით და გაუმასპინძლდით საყვარელ ადამიანებს.
ავტორი:
გამოაცხვეთ და არცერთ საოჯახო სუფრას არ მოაკლოთ ტრადიციული ქართული კულინარია.
გამოაცხვეთ და არცერთ საოჯახო სუფრას არ მოაკლოთ ტრადიციული ქართული კულინარია.
ავტორი: