რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ლიმონის დონატები

ჰაეროვანი და ხრაშუნა ლიმონის დონატები თქვენი გემრიელი საუზმისათვის :)
ჰაეროვანი და ხრაშუნა ლიმონის დონატები თქვენი გემრიელი საუზმისათვის :)

0:00:00
12 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1 34   ჭიქა ფქვილი
14   ჭიქა სიმინდის ფქვილი
1 14   ჭიქა შაქარი
2   ჩ/კ გამაფხვიერებელი
1   ჩ/კ მარილი
34   ჭიქა კეფირი
2   ცალი კვერცხი
8   ს/კ გამდნარი კარაქი
1   ს/კ ლიმონის წვენი
12   ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
6   ჩ/კ გახეხილი ლიმონის ცედრა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

წინასწარ გააცხელეთ ღუმელი 220 C-ზე და ცხაური ღუმელის შუაში მოათავსეთ. ორ ცალ 6 ჭიქიან დონატის საცხობ ფორმას მოასხურეთ საცხობი სპრეი და გადადგით.

2

დიდ თასში აურიეთ ფქვილი და სიმინდის ფქვილი. შეურიეთ ¾ ჭიქა შაქარი, გამაფხვიერებელი, მარილი და კარგად აურიეთ. შეურიეთ კეფირი, კვერცხი, 2 ს/კ გამდნარი კარაქი, ლიმონის წვენი, ვანილი და 2 ჩ/კ ცედრა. ზილეთ, გლუვი ცომის მიღებამდე. ცომი თანაბრად გაანაწილეთ წინასწარ გამზადებულ დონატის საცხობ ფორმებში.

3

აცხვეთ 7–9 წუთით, სანამ დონატის კიდეები ოქროსფერი არ გახდება. ფორმაშივე გააცივეთ 5 წუთით, შემდეგ კი გადმოიღეთ რკინის ცხაურზე.

4

სამზარეულოს კომბაინში დააბლენდერეთ ½ ჭიქა შაქარი და 4 ჩ/კ ლიმონის ცედრა (თუ ეს მოწყობილობა არ გაქვთ, უბრალოდ შაქარი და ცედრა ერთად აურიეთ). ფრიალა თეფშზე მოათავსეთ 6 ს/კ გამდნარი კარაქი. დონატის ერთი მხარე ჯერ კარაქში, ხოლო შემდეგ შაქრისა და ცედრის ნაზავში ჩააწეთ. მიირთვით თბილი ან ოთახის ტემპერატურის.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი დონატების რეცეპტი, რომლის ინგრედიენტებიც, ალბათ, შინ ისედაც გაქვთ.
სწრაფად და მარტივად მოსამზადებელი დონატების რეცეპტი, რომლის ინგრედიენტებიც, ალბათ, შინ ისედაც გაქვთ.
ავტორი:
ამერიკული სიამაყე შოკოლადის განაშით და ფისტას ტოპინგით.
ამერიკული სიამაყე შოკოლადის განაშით და ფისტას ტოპინგით.
ავტორი: