რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კურდღელი მდოგვის სოუსში

გემრიელი კერძი კურდღლის ხორცის მოყვარულებს – მიირთვით ხრაშუნა პურთან და თეთრ ღვინოსთან ერთად :)
გემრიელი კერძი კურდღლის ხორცის მოყვარულებს – მიირთვით ხრაშუნა პურთან და თეთრ ღვინოსთან ერთად :)

1:30:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ცალი კურდღელი
მარილი
4   ს/კ კარაქი
2   ცალი დაჭრილი მწვანე ხახვი
12   ჭიქა თეთრი ღვინო
12   ჭიქა წყალი
12   ჭიქა მარცვლოვანი მდოგვი
1   ჩ/კ ხმელი ქონდარი
12   ჭიქა სქელი ნაღები
4   ს/კ დაჭრილი ოხრახუში
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

კურდღელი სასურველი ზომის ნაჭრებად დაჭერით, მოაყარეთ მარილი და 30 წუთიდან 1 საათამდე ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ.

2

საშუალო ტემპერატურაზე დიდ ტაფაზე გააცხელეთ კარაქი და დაახურეთ თავსახური. კურდღლის ნაჭრები წვით კარაქში. როცა ხორცი შეიბრაწება გადმოიტანეთ თასში. დაუმატეთ დაჭრილი მწვანე ხახვი და 3–4 წუთით თუშეთ.

3

დაასხით თეთრი ღვინო და აუწიეთ ტემპერატურას. ამოურიეთ ხის კოვზით, დაუმატეთ მდოგვი, რეჰანი და წყალი. აადუღეთ. დაუმატეთ მარილი გემოვნებისამებრ.

4

დაუმატეთ ხორცის ნაჭრები და სოუსში კარგად ამოავლეთ. დაუწიეთ გაზქურას. დააფარეთ და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 45 წუთიდან 1 საათამდე, ხორცის კარგად მოხარშვამდე.

5

როცა ხორცი მზად იქნება, გადმოიტანეთ თეფშზე. აუწიეთ ტემპერატურას და ადუღეთ სოუსის განახევრებამდე. გადმოდგით გაზქურიდან და დაუმატეთ ნაღები და ოხრახუში. ამოურიეთ და ჩააბრუნეთ ხორცის ნაჭრები. მიირთვით მომზადებისთანავე.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
არომატული და დაუჯერებლად გემრიელი შემწვარი კურდღლის რეცეპტი.
არომატული და დაუჯერებლად გემრიელი შემწვარი კურდღლის რეცეპტი.
ავტორი:
ბოსტნეულში გემრიელად მომზადებული კურდღლის კერძის რეცეპტი ჩვენი მზარეულებისგან. გემრიელად მიირთვით!
ბოსტნეულში გემრიელად მომზადებული კურდღლის კერძის რეცეპტი ჩვენი მზარეულებისგან. გემრიელად მიირთვით!
ავტორი: