რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათმის მწვადი

ქათმის მწვადი არომატული რომ გამოგვივიდეს, მისთვის გემრიელი მარინადის გაკეთებაა საჭირო :)
ქათმის მწვადი არომატული რომ გამოგვივიდეს, მისთვის გემრიელი მარინადის გაკეთებაა საჭირო :)

13:00:00
5 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   კგ. ქათმის მკერდი
1   თავი დიდი ხახვი
1   კბილი ნიორი
2   ჩ/კ ტომატი
მწიკვი შავი პილპილი
3   ჩ/კ შაქარი
3   ჩ/კ მარილი
12   ჩ/კ სუმახი (დაფქული კოწახური)
12   ჩ/კ ზაფრანა
1   ლიტრი წყალი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მარინადის მომზადება: თუ მარინადს ხორცის შეწვამდე 12 საათით ადრე გააკეთებთ – ხორცი რბილი და არომატული გახდება. მარილი, შაქარი და 1 ჩ/კ ტომატი თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ 1 ლიტრი წყალი და ურიეთ შაქრისა და მარილის გადნობამდე. ნივრის კბილი ოთხ ნაწილად გაჭერით და დაუმატეთ ნაზავს. დაუმატეთ დაფნის ფოთლები, ქათმის მკერდი, დააფარეთ თასს და შედგით მაცივარში.

2

როცა შეწვას დააპირებთ, მარინადში მოთავსებული ხორცი მაცივრიდან გამოიღეთ და წყალი გადაუწურეთ. ქათმის მკერდი საშუალო ზომის კუბიკებად დაჭერით და თასში მოათავსეთ. დაუმატეთ 1 ჩ/კ ტომატი, ზაფრანა, სუმახი და შავი პილპილი. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ.

3

დაჭრილი ხორცი შამფურებზე წამოაგეთ და მწვადის შესაწვავად გამზადებულ მაყალზე მოათავსეთ.

4

შამფურები ხშირად ატრიალეთ, რომ ხორცი ყველა მხრიდან თანაბრად შეიწვას.

5

მიირთვით პომიდორთან და დაჭრილ ხახვთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
რაბაბას ტყემალი
რაბაბას ტყემალი
ტყემლის რეცეპტი ქართველი ემიგრანტებისთვის.
ავტორი:
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
საუზმე მარტივი მოსამზადებელი
მოგესალემებით მე ვარ მიშკა და მინდა გაგიზიაროთ ჩემი მოგონილი რეცეპტი საუზმისთვის :)) <3 გამოდის 4 დიდი ნაჭერი:)
ავტორი:
პეროგი ვაშლის ხილფაფით
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ ჩვენი რეცეპტის დახმარებით გემრიელი და წვნიანი ცხვრის მწვადი.
მოამზადეთ ჩვენი რეცეპტის დახმარებით გემრიელი და წვნიანი ცხვრის მწვადი.
ავტორი:
ოჯახური არის ერთ-ერთი მადისაღმძვრელი და გემრიელი ქართული კერძი, ეს არის კერძი მთელი ოჯახისთვის :)
ოჯახური არის ერთ-ერთი მადისაღმძვრელი და გემრიელი ქართული კერძი, ეს არის კერძი მთელი ოჯახისთვის :)
ავტორი: