რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათამი მონადირულად

იტალიური კერძის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
იტალიური კერძის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

სოკო, სუნელები და წიწაკა თქვენს ქათმის კერძს განსაკუთრებულ არომატს შესძენს და საშუალებას მოგცემთ, რომ ოჯახთან ერთად მოილხინოთ მონადირულად!

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   ცალი ოთხად გაჭრილი ქათამი
1   თავი თხლად დაჭრილი დიდი ხახვი
225   გრამი ოთხად გაჭრილი ახალი სოკო
მწიკვი მარილი
მწიკვი შავი წიწაკა
4   კბილი თხლად დაჭრილი ნიორი
3   ღერი როზმარინი
1   ჩ/კ ხმელი ორეგანო ან ქონდარი
12   ჩ/კ დაღერღილი წითელი წიწაკა
1   ჭიქა პამიდვრის სოუსი
12   ჭიქა წყალი
მარილი და დაფქული შავი წიწაკა
2   ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
2   ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსზე.

2

გააცხელეთ ზეთი საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე, ღრმა ქვაბში. ჩაალაგეთ ქათმის ნაჭრები და აცხვეთ, სანამ არ დაიბრაწება. გადაალაგეთ შებრაწული ქათამი თასზე(ნუ გადაასხავთ ცხიმს ქვაბიდან).

3

მოათავსეთ დაჭრილი ხახვი და სოკო ქვაბში და შეწვით ქათმის ცხიმში 5-6 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება. ჩაუმატეთ მწიკვი მარილი და წიწაკა. შემდეგ ჩაუმატეთ ნიორი, როზმარინი, ორეგანო(თავშავა), დაღერღილი წითელი წიწაკა, პამიდვრის სოუსი და წყალი.

4

ქვაბში მომზადებულ ბოსტნეულზე ზემოდან განალაგეთ ქათმის ნაჭრები, ზემოდან მოასხით წვენი, თუ თასზე რამე დაგროვდა, გემოვნებისამებრ ჩაუმატეთ მარილი და წიწაკა, ბოლოს კი მოაყარეთ ღერებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკები, დააფარეთ ქვაბს თავსახური და შედგით გახურებულ ღუმელში 1 საათითა და 15 წუთით.

გემრიელია კარტოფილთან, ბრინჯთან და მაკარონთან ერთად მისართმევად ;)

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
პანეტონე - პასკა იტალიურად :)
პანეტონე - პასკა იტალიურად :)
ავტორი:
კარბონარა იტალიური კერძია, რომლის მთავარი ინგრედიენტი მაკარონი და უმი კვეცრხის სოუსია.
კარბონარა იტალიური კერძია, რომლის მთავარი ინგრედიენტი მაკარონი და უმი კვეცრხის სოუსია.
ავტორი:
ხშირად შეხვდებით რეცეპტების ინგრედიენტებში ნამდვილი იტალიური სამზარეულოდან.
ხშირად შეხვდებით რეცეპტების ინგრედიენტებში ნამდვილი იტალიური სამზარეულოდან.
ავტორი: