რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათამი მონადირულად

იტალიური კერძის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.
იტალიური კერძის მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე ქათმის გემრიელად მოსამზადებლად.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის აღწერა

სოკო, სუნელები და წიწაკა თქვენს ქათმის კერძს განსაკუთრებულ არომატს შესძენს და საშუალებას მოგცემთ, რომ ოჯახთან ერთად მოილხინოთ მონადირულად!

რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ს/კ ზეითუნის ზეთი
1   ცალი ოთხად გაჭრილი ქათამი
1   თავი თხლად დაჭრილი დიდი ხახვი
225   გრამი ოთხად გაჭრილი ახალი სოკო
მწიკვი მარილი
მწიკვი შავი წიწაკა
4   კბილი თხლად დაჭრილი ნიორი
3   ღერი როზმარინი
1   ჩ/კ ხმელი ორეგანო ან ქონდარი
12   ჩ/კ დაღერღილი წითელი წიწაკა
1   ჭიქა პამიდვრის სოუსი
12   ჭიქა წყალი
მარილი და დაფქული შავი წიწაკა
2   ცალი წითელი ბულგარული წიწაკა
2   ცალი მწვანე ბულგარული წიწაკა
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გააცხელეთ ღუმელი 175 C გრადუსზე.

2

გააცხელეთ ზეთი საშუალოზე მაღალ ცეცხლზე, ღრმა ქვაბში. ჩაალაგეთ ქათმის ნაჭრები და აცხვეთ, სანამ არ დაიბრაწება. გადაალაგეთ შებრაწული ქათამი თასზე(ნუ გადაასხავთ ცხიმს ქვაბიდან).

3

მოათავსეთ დაჭრილი ხახვი და სოკო ქვაბში და შეწვით ქათმის ცხიმში 5-6 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება. ჩაუმატეთ მწიკვი მარილი და წიწაკა. შემდეგ ჩაუმატეთ ნიორი, როზმარინი, ორეგანო(თავშავა), დაღერღილი წითელი წიწაკა, პამიდვრის სოუსი და წყალი.

4

ქვაბში მომზადებულ ბოსტნეულზე ზემოდან განალაგეთ ქათმის ნაჭრები, ზემოდან მოასხით წვენი, თუ თასზე რამე დაგროვდა, გემოვნებისამებრ ჩაუმატეთ მარილი და წიწაკა, ბოლოს კი მოაყარეთ ღერებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკები, დააფარეთ ქვაბს თავსახური და შედგით გახურებულ ღუმელში 1 საათითა და 15 წუთით.

გემრიელია კარტოფილთან, ბრინჯთან და მაკარონთან ერთად მისართმევად ;)

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
პომიდორი და ყაბაყი
კვერცხი ისპანახითა და სოკოთი
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
იტალიური ორცხობილები ღვინით
რესტორანი “პური და ღვინო“ განვითარების ახალ ეტაპზე გადავიდა
რესტორანი “პური და ღვინო“ ოდესღაც მხოლოდ იდეას წარმოადგენდა. კონცეფციის ასეთი სახით ჩამოსაყალიბებლად უამრავი საფეხურის გავლა გახდა საჭირო. ამ ეტაპების წარმატებით დაძლევას თან მოყვა რესტორნის წარმატებაც.
თარიღი: 02/03/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
კარბონარა იტალიური კერძია პირდაპირ რომიდან. ამ კერძის მომზადება სხვადასხვაგვარად შეგიძლიათ. ამჯერად გთავაზობთ კარბონარას ქათმის ხორცით.
კარბონარა იტალიური კერძია პირდაპირ რომიდან. ამ კერძის მომზადება სხვადასხვაგვარად შეგიძლიათ. ამჯერად გთავაზობთ კარბონარას ქათმის ხორცით.
ავტორი:
იტალიური ომლეტის მომზადება ძალიან მარტივი და სახალისოა. მოიმარაგეთ ბოსტნეული და შეუდექით გემრიელი საუზმის მომზადებას :)
იტალიური ომლეტის მომზადება ძალიან მარტივი და სახალისოა. მოიმარაგეთ ბოსტნეული და შეუდექით გემრიელი საუზმის მომზადებას :)
ავტორი:
მარტივი საზაფხულო სალათის რეცეპტი, რომლის მომზადებაც არასდროს დაგეზარებათ!
მარტივი საზაფხულო სალათის რეცეპტი, რომლის მომზადებაც არასდროს დაგეზარებათ!
ავტორი: