რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ქათამი თაფლითა და ფორთოხლით

ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.
ინგრედიენტთა ეს კომბინაცია განსაკუთრებით გემრიელს ხდის ქათამს.

0:50:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
1   ჭიქა ფორთოხლის წვენი
12   ჭიქა ვაშლის ძმარი
12   ჭიქა ყავისფერი შაქარი
14   ჭიქა თაფლი
2   ს/კ დაფქული ჩილი
1   ს/კ ქინძის სუნელი
1   ს/კ ძირა
900   გრამი ქათმის ბარკლები
1   ს/კ ზეითუნის ზეთი
მარილი და პილპილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

პატარა ქვაბში აურიეთ ფორთოხლის წვენი, ვაშლის ძმარი, ყავისფერი შაქარი, თაფლი, ჩილი, ქინძი და ძირა. აადუღეთ, შეამცირეთ ტემპერატურა და ადუღეთ 35–45 წუთით, სოუსის ერთ ჭიქამდე შემცირებამდე.

2

საშუალოზე მაღალ ტემპერატურაზე საშუალო ქვაბში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. ქათამის ბარკლები მარილითა და პილპილით შეაზავეთ და წვით რამდენიმე წუთით. მოასხით სოუსი და ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე 1–2 წუთით. ქათამის ნაჭრები სოუსში კარგად ამოავლეთ. მიირთვით მომზადებისთანავე.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
გემრიელი ქათმის კერძი სოკოთი. რეცეპტს წარმოგიდგენთ გემრიელი კერძების რეცეპტების ავტორი – მარიეტა.
გემრიელი ქათმის კერძი სოკოთი. რეცეპტს წარმოგიდგენთ გემრიელი კერძების რეცეპტების ავტორი – მარიეტა.
ავტორი:
ქათმისა და წიწიბურას არაჩვეულებრივი კომბინაცია გემრიელი სადილის მოსამზადებლად :)
ქათმისა და წიწიბურას არაჩვეულებრივი კომბინაცია გემრიელი სადილის მოსამზადებლად :)
ავტორი:
ეს მარტივი რეცეპტი ზედმეტი ინგრედიენტის გარეშე სრულყოფილი ქათმის კერძის მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ეს მარტივი რეცეპტი ზედმეტი ინგრედიენტის გარეშე სრულყოფილი ქათმის კერძის მომზადებაში დაგეხმარებათ.
ავტორი:
გამომცხვარი ქათმის მკერდი და ბრინჯი ყველთან ერთად.
გამომცხვარი ქათმის მკერდი და ბრინჯი ყველთან ერთად.
ავტორი: