გააცხელეთ ღუმელი 175C გრადუსამდე(350F). მოაცხეთ ცხიმი 22×22სმ. ზომის საცხობ ლანგარს. თასში ერთმანეთს შეურიეთ გაცრილი ფქვილი, საცხობი ფხვნილი, მარილი და 1/4 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი.
დიდი ზომის თასში ხის კოვზით ერთმანეთს შეურიეთ დამდნარი კარაქი, 1/2 ჭიქა თეთრი და ყავისფერი შაქარი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. შემდეგ შეურიეთ კვერცხი და ვანილის ექსტრაქტი. ჩაუმატეთ ფქვილის მშრალი მასაც და კარგად შეურიეთ. ბოლოს შეურიეთ დაქუცმაცებული ვაშლი და ნიგოზი. მიღებული მასა მალევე მოათავსეთ საცხობ ლანგარზე(გადაანაწილეთ თანაბრად). ერთმანეთს შეურიეთ დარჩენილი 2 სუფრის კოვზი შაქარი, 2 ჩაის კოვზი დაფქული დარიჩინი და ზევიდან მოაყარეთ ნამცხვარს.
აცხვეთ 25-30 წუთის განმავლობაში. გამომცხვარი ნამცხვარი უკან უნდა ამოიბურცოს თითით მსუბუქად ჩაზნექვისას. აცალეთ გაცივება ფორმაშივე, შემდეგ დაჭერით ოთხკუთხედებად და გემრიელად მიირთვით!