რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

გემრიელი პასკა

ამ ცომით უგემრიელესი პასკა მზადდება. შეგიძლიათ გააკეთოთ ნიგვზიანი და პავიდლოიანი რულეტებიც.
ამ ცომით უგემრიელესი პასკა მზადდება. შეგიძლიათ გააკეთოთ ნიგვზიანი და პავიდლოიანი რულეტებიც.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
კგ. ფქვილი
10   ცალი კვერცხი
500   გრამი მარგარინი
2   კგ. შაქარი
1   ს/კ მარილი
საჭიროებისამებრ ვანილი
საჭიროებისამებრ მიხაკ-დარიჩინი
საჭიროებისამებრ მუსკატის კაკალი
საჭიროებისამებრ ლიმონის წვენი
3   ლიტრი რძე
40   გრამი საფუარი
საჭიროებისამებრ ქიშმიში
საჭიროებისამებრ ცუკატები
გასაფორმებლად შაქრის პუდრა
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თასში ჩავყაროთ ფქვილი. ცილისაგან გავაკეთოთ ბეზე, შევურიოთ შაქარი, შემდეგ – ცალკე ათქვეფილი გული. ავთქვიფოთ ეს მასა და დავასხათ ფქვილს.

2

მარგარინი გავადნოთ და დავასხათ ფქვილს, ოღონდ გაგრილებული. შემდეგ დავამატოთ მარილი, ვანილი, დაფქვილი მიხაკ-დარიჩინი, მუსკატის კაკალი და ცოტა ლიმონის წვენი.

3

ავადუღოთ რძე და ოდნავ გავაგრილოთ. გავხსნათ დროჟი და შემდეგ რძის ნაწილი ფქვილს დავასხათ და ცომი მოვზილოთ (ვინაიდან საფუარი რძეში ცოტა ძნელად იხსნება, შეგიძლიათ მცირეოდენ თბილ წყალში გახსნათ და ისე დაამატოთ). მოზელვისას რძეში დავისველოთ ხოლმე ხელები და ასე ვზილოთ დაახლოებით ნახვეარი-ერთი საათი. შეიძლება რძე მთლიანად არც დაჭირდეს (ცომი უნდა იყოს ძალიან რბილი). დავამატოთ ქიშმიში და ცუკატები.

4

როდესაც დავამთავრებთ მოზელვას, ცომი გადავიტანოთ დაახლოებით 20 ლიტრიან ცხიმწასმულ ალუმინის ქვაბში. ზემოდან დავაფაროთ ჭურჭლის ტილო ისე, რომ ცომს არ მოედოს, შემდეგ კი დავაფაროთ თავსახური და შევფუთოთ თბილად. ერთი საათის მერე ვნახოთ, ამოდის თუ არა. შეიძლება ძალიან მალეც ამოვიდეს.

5

ამოსული ცომი გადავიტანოთ წინასწარ გამზადებულ ცხიმწასმულ ფორმებში, ნახევრამდე. ეს ფორმებიც თბილ ადგილას დავდოთ და დროებით ტილო დავაფაროთ, სანამ ყველა ფორმას არ გავავსებთ. შემდეგ კი გამოვაცხოთ.

6

მზა პასკებს მოვაყაროთ შაქრის პუდრი.

ინგრედიენტები შეგიძლიათ გაანახევროთ, ამ მასალით ბევრი პასკა გამოგივათ.

 

ფოტოს ავტორი: milena

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები
მოამზადეთ უგემრიელესი ხაჭოს პასკა აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულის ტკბილად შესახვედრად!
მოამზადეთ უგემრიელესი ხაჭოს პასკა აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაულის ტკბილად შესახვედრად!
ავტორი:
გთავაზობთ ძველ რეცეპტს გემრიელი, ტრადიციული პასკის მოსამზადებლად. შეხვდით დღესასწაულს მზად :)
გთავაზობთ ძველ რეცეპტს გემრიელი, ტრადიციული პასკის მოსამზადებლად. შეხვდით დღესასწაულს მზად :)
ავტორი:
ამ რეცეპტის უპირატესობა ისაა, რომ მასში არ შედის კარაქი, ის ნაღებით მზადდება.
ამ რეცეპტის უპირატესობა ისაა, რომ მასში არ შედის კარაქი, ის ნაღებით მზადდება.
ავტორი:
მოიმარეგეთ პასკისთვის საჭირო ინგრედიენტები და შეუდექით პასკის ცხობას :)
მოიმარეგეთ პასკისთვის საჭირო ინგრედიენტები და შეუდექით პასკის ცხობას :)
ავტორი: