კერამიკის სპეციალურ ცეცხლგამძლე ჭიქაში ჩაყარეთ ფქვილი, შაქარი, ნატურალური და უშაქრო კაკაო, მარილი და დარიჩინი, მოურიეთ კარგად ჩანგლით ან კოვზით, რომ არ დარჩეს გაუხსნელი “კურკუშელები”.
ჭიქაში დაამატეთ ზეთი (გამორიცხეთ ზეითუნის ზეთი მძაფრი არომატის გამო), წყალი, ვანილი და ურიეთ კარგად, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას კოშტების გარეშე.
მოათავსეთ ბრაუნი მიკროტალღურ ღუმელში მაღალ სიმხურვალეზე 1-2 წუთით. შეგიძლიათ დრო არეგულიროთ თქვენებურად, თქვენი ღუმელის სიმძლავრის მიხედვით. თუკი არ იცით, რა სიმძლავრისაა ღუმელი, მაშინ დაიწყეთ 60 წამით და გაზარდეთ დროის ხანგრძლივობა, სანამ ბრაუნი არ მომზადდება. მზა ბრაუნი უნდა იყოს ნოტიო, და არა მშრალი.
გააჩერეთ ბრაუნები 1 წუთით, რომ გაგრილდეს, და სუფრასთან ვანილის ნაყინთან ერთად გაიტანეთ ან ზემოდან 1-2 ჩ/კ კარგად ათქვეფილი ნაღების კრემი მოასხით.