ბოსტნეულის წვნიანი
კარტოფილის წვნიანი ყველი ჩედერითა და ბეკონით საუკეთესო სუპია ზამთრის ცივი დღეების გასათბობად.
თუჯის ქვაბში მოათავსეთ გათლილი და კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი, ბროკოლი, ხახვი, სატაფილო, ოხრახუში, ბულიონი და წყალი. დაბალ ტემპერატურაზე ადუღეთ 20 წუთით, ბოსტნეულის დარბილებამდე.
დიდ ქვაბში გაადნეთ კარაქი, შეურიეთ ფქვილი. ორიოდე წუთით გააჩერეთ საშუალო ტემპერატურაზე და თან ურიეთ. შეურიეთ რძე, მარილი და პილპილი, წამოადუღეთ. ხარშეთ და ურიეთ ორიოდე წუთით შესქელებამდე. დაუმატეთ ლორი ბოსტნეულის ნაზავს. ადუღეთ დაბალ ტემპერატურაზე 10 წუთით. შეურიეთ ყველი და ურიეთ გადნობამდე. გემრიელად მიირთვთ!