ბანანის კექსი ნიგვზით
ადვილი წარმოსადგენია, რამდენად არომატულია ამ ინგრედიენტებით მომზადებული კექსი.
გააცალეთ ბანანს კანი და ათქვიფეთ პიურეს მიღებამდე. დაჭერით კაკალი და ირისი წვრილად. ბანანის პიურეს დაამატეთ კარაქი, იოგურტი, კვერცხი, შაქარი და კვლავ ათქვიფეთ.
ფქვილში შეურიეთ გამაფხვიერებელი და ჩაყარეთ ბანანის პიურეში. მოზილეთ ცომი და დაამატეთ დაჭრილი კაკლის 2/3.
გადმოიღეთ ცომი ცხიმწასმულ, პერგამენტიან ფორმაში, გაასწორეთ მისი ზედაპირი და მოაყარეთ ირისი და დარჩენილი კაკალი. მოათავსეთ 160°-მდე გაცხელებულ ღუმელში 50 წუთით. ცხობის შემდეგ კექსს აცალეთ ფორმაშივე გაცივება და შემდეგ ფრთხილად გადმოიღეთ თეფშზე.