რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

შემწვარი იხვი თაფლით

იხილეთ ძალიან გემრიელი შემწვარი იხვის რეცეპტი. მარინადი მას განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს.
იხილეთ ძალიან გემრიელი შემწვარი იხვის რეცეპტი. მარინადი მას განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს.

0:00:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი იხვის ფილე
20   მლ/ლ თაფლი
20   მლ/ლ ღვინის ძმარი
20   მლ/ლ სოიოს სოუსი
1   ჩ/კ გახეხილი კოჭა
1   კბილი დაკეპილი ნიორი
14   ჩ/კ დარიჩინი
ახლად დაფქული შავი პილპილი
8   ცალი მწვანე ხახვი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

იხვის ფილეს კანი დანით დიაგონალზე კუბიკებად დასერეთ (იხ.სურათი).

2

პატარა თასში აურიეთ თაფლი, ძმარი, სოიოს სოუსი, კოჭა, ნიორი, დარიჩინი და პილპილი.

3

ფილეები მიღებულ მარინადში ჩადეთ, დააფარეთ და ერთი საათით ან მთელი ღამით დატოვეთ.

4

გააცხელეთ ღუმელი 200 C-ზე.

5

იხვი ღუმელის ლანგრის ცხაურზე მოათავსეთ (ცხაური ლანგარზე ზემოდან უნდა იყოს მოთავსებული), მარინადი კი გადაინახეთ.

6

წვით 20–30 წუთით. დრო დამოკიდებულია ფილეს ზომაზე.

7

მარინადი და წვის შედეგად მიღებული 40 მლ წვენი პატრა ქვაბში მოათავსეთ.

8

დაუმატეთ მწვანე ხახვი და ადუღეთ 2 წუთით.

9

მიირთვით ბრინჯთან და მიღებულ სოუსთან ერთად. ზემოდან მოაყარეთ მწვანე ხახვი. გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი და გემრიელი რეცეპტი ბატის მოსამზადებლად, რომელიც მთელი ოჯახის საყვარელი ვახშამი გახდება!
მარტივი და გემრიელი რეცეპტი ბატის მოსამზადებლად, რომელიც მთელი ოჯახის საყვარელი ვახშამი გახდება!
ავტორი: