რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
ჟოლოს მუსი
უმშვენიერი და უგემრიელესი დესერტი :)
ჟოლოს მუსი
2:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 12   ჭიქა გაყინული ჟოლო
12   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ ლიმონის წვენი
1   ს/კ ჟელატინი (არომატის გარეშე)
3   ჭიქა სქელი ასათქვეფი ნაღები
6   ს/კ შაქრის პუდრა
100   გრ. „ლედის თითები“
340   გრ. ახალი ჟოლო
12   ცალი პიტნის ფოთოლი
1   ჭიქა თბილი წყალი
1   ს/კ ლიმონის წვენი
1   ს/კ შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ქვაბში მოათავსეთ 2.5 ჭიქა გაყინული ჟოლო და ½ ჭიქა შაქარი. ადუღეთ და დროდადრო მოურიეთ. უნდა მიიღოთ ჯემის მსგავსი მასა. გადმოდგით ცეცხლიდან. თასზე ზემოდან მოათავსეთ საწური და მიღებული მასა ზედ გადაიტანეთ. კოვზით კარგად დააწექით, რომ წვენი მთლიანად თასში ჩავიდეს. მიღებულ წვენს შეურიეთ 2 ს/კ ლიმონის წვენი და 1 ს/კ ჟელატინი (არომატის გარეშე). გადაიტანეთ იმავე ქვაბში და დადგით საშუალო ტემპერატურაზე, ურიეთ ჟელატინის გახსნამდე და ნაზავის გაცხელებამდე (არ უნდა ადუღდეს). გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე (გადაიტანეთ სხვა თასში, რათა უფრო სწრაფად გაცივდეს). დიდი ხნით ნუ გააგრილებთ, რადგან გასქელდება.

2

„ლედის თითები“ 3 ნაწილად დაჭერით. გააკეთეთ სიროფი: პატარა თასში მოათავსეთ 1 ჭიქა თბილი წყალი, 1 ს/კ ლიმონის წვენი და 1 ს/კ შაქარი. თითოეული ნაჭერი სიროფში 2 წამით მოათავსეთ. შემდეგ „ლედის თითები“ 6 ცალი ჭიქის ძირში ერთ ფენად მოალაგეთ.

3

როცა ჟოლოს სიროფი გაგრილდება, დაიწყეთ კრემისა და მუსის გაკეთება. 3 ჭიქა ნაღები 6 ს/კ შაქრის პუდრასთან ერთად თასში მიქსერით მაღალ ტემპერატურაზე ათქვიფეთ, ფაფუკი მასის მიღებამდე. 1.5 ჭიქა ათქვეფილი ნაღები საკონდიტრო კრემის ტომარაში გადაიტანეთ(ვარსკვლავის ფორმის თავით). გამოყენებამდე მაცივარში შედგით.

4

დარჩენილ გათქვეფილ ნაღებში ნელ–ნელა ჩაასხით გადანახული ჟოლოს სიროფი(ოთახის ტემპერატურის) და კარგად ათქვიფეთ. მიღებული მუსი ჩაასხით სხვა საკონდიტრო კრემის ტომარაში და მოასხით 6–ვე ჭიქაში მოთავსებულ „ლედის თითებს“. გადაინახეთ 6 ცალი ყველაზე დიდი და ლამაზი ჟოლო. დანარჩენი ჟოლო კი მუსის ზემოდან ჭიქებში ერთ ფენად მოალაგეთ. ჟოლოებს ისევ მუსი მოასხით. ბოლოს კი, მორთეთ გადანახული გათქვეფილი ნაღებით. გააფორმეთ ჟოლოთი და პიტნის ფოთლებით. მირთმევამდე შედგით მაცივარში 1 საათით. გემრიელად მიირთვით!

დამახსოვრება
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ტკბილი ბატიბუტი
ტკბილი ბატიბუტი
მოამზადეთ ტკბილი ხრამუნა ბატიბუტი და ჩაუჯექით საყვარელ ფილმს :)
ავტორი:
თეთრი ბლის მურაბა თხილით
თეთრი ბლის მურაბა თხილით
მოამზადეთ და მოიმარაგეთ თეთრი ბლის გემრიელი მურაბა ზამთრის დღეების დასატკბობად :)
ავტორი:
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზით
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზით
შემწვარი ყაბაყი ნიგვზის უგემრიელესი საკმაზით.
ავტორი:
როგორ ამოვიყვანოთ ყველი და მოვამზადოთ ნადუღი?
როგორ ამოვიყვანოთ ყველი სახლის პირობებში და როგორ მოვამზადოთ ნადუღი. უმარტივესი რეცეპტი.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მარტივი და უბრალო ყელსაბამი
ის, რაც უბრალოა, ზოგჯერ საგანძურია.
თქვენი ორიგინალური კლატჩი
გიფიქრიათ დიზაინერობაზე?..
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
დიდი ფული და კულინარია
გორდონ რამსი წელიწადში გამოიმუშავებს 38 მილიონ დოლარს. მშობლებს ურჩევიათ თქვენთვის მზარეულობა?
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი
ლიმონის მუსი
ეს მუსი არაჩვეულებრივი მაგალითია იმისა, თუ მოკლე დროში, სულ რამდენიმე ინგრედიენტით შეგიძლიათ მშვენიერი მუსის მომზადება.
ავტორი:
მარწყვის მუსი
უგემრიელესი მარწყვის მუსის მომზადების წესი.
ავტორი: