რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჟოლოს მუსი

უმშვენიერი და უგემრიელესი დესერტი :)
უმშვენიერი და უგემრიელესი დესერტი :)

2:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2 12   ჭიქა გაყინული ჟოლო
12   ჭიქა შაქარი
2   ს/კ ლიმონის წვენი
1   ს/კ ჟელატინი (არომატის გარეშე)
3   ჭიქა სქელი ასათქვეფი ნაღები
6   ს/კ შაქრის პუდრა
100   გრ. „ლედის თითები“
340   გრ. ახალი ჟოლო
12   ცალი პიტნის ფოთოლი
1   ჭიქა თბილი წყალი
1   ს/კ ლიმონის წვენი
1   ს/კ შაქარი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

საშუალო ქვაბში მოათავსეთ 2.5 ჭიქა გაყინული ჟოლო და ½ ჭიქა შაქარი. ადუღეთ და დროდადრო მოურიეთ. უნდა მიიღოთ ჯემის მსგავსი მასა. გადმოდგით ცეცხლიდან. თასზე ზემოდან მოათავსეთ საწური და მიღებული მასა ზედ გადაიტანეთ. კოვზით კარგად დააწექით, რომ წვენი მთლიანად თასში ჩავიდეს. მიღებულ წვენს შეურიეთ 2 ს/კ ლიმონის წვენი და 1 ს/კ ჟელატინი (არომატის გარეშე). გადაიტანეთ იმავე ქვაბში და დადგით საშუალო ტემპერატურაზე, ურიეთ ჟელატინის გახსნამდე და ნაზავის გაცხელებამდე (არ უნდა ადუღდეს). გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ ოთახის ტემპერატურაზე (გადაიტანეთ სხვა თასში, რათა უფრო სწრაფად გაცივდეს). დიდი ხნით ნუ გააგრილებთ, რადგან გასქელდება.

2

„ლედის თითები“ 3 ნაწილად დაჭერით. გააკეთეთ სიროფი: პატარა თასში მოათავსეთ 1 ჭიქა თბილი წყალი, 1 ს/კ ლიმონის წვენი და 1 ს/კ შაქარი. თითოეული ნაჭერი სიროფში 2 წამით მოათავსეთ. შემდეგ „ლედის თითები“ 6 ცალი ჭიქის ძირში ერთ ფენად მოალაგეთ.

3

როცა ჟოლოს სიროფი გაგრილდება, დაიწყეთ კრემისა და მუსის გაკეთება. 3 ჭიქა ნაღები 6 ს/კ შაქრის პუდრასთან ერთად თასში მიქსერით მაღალ ტემპერატურაზე ათქვიფეთ, ფაფუკი მასის მიღებამდე. 1.5 ჭიქა ათქვეფილი ნაღები საკონდიტრო კრემის ტომარაში გადაიტანეთ(ვარსკვლავის ფორმის თავით). გამოყენებამდე მაცივარში შედგით.

4

დარჩენილ გათქვეფილ ნაღებში ნელ–ნელა ჩაასხით გადანახული ჟოლოს სიროფი(ოთახის ტემპერატურის) და კარგად ათქვიფეთ. მიღებული მუსი ჩაასხით სხვა საკონდიტრო კრემის ტომარაში და მოასხით 6–ვე ჭიქაში მოთავსებულ „ლედის თითებს“. გადაინახეთ 6 ცალი ყველაზე დიდი და ლამაზი ჟოლო. დანარჩენი ჟოლო კი მუსის ზემოდან ჭიქებში ერთ ფენად მოალაგეთ. ჟოლოებს ისევ მუსი მოასხით. ბოლოს კი, მორთეთ გადანახული გათქვეფილი ნაღებით. გააფორმეთ ჟოლოთი და პიტნის ფოთლებით. მირთმევამდე შედგით მაცივარში 1 საათით. გემრიელად მიირთვით!

დამახსოვრება
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
ნამცხვარი შუ
ნამცხვარი შუ
შუ კრემით – ერთ–ერთი ყველაზე გემრიელი ნამცხვარია. მორთეთ გამდნარი შოკოლადით ან მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
ავტორი:
როგორ დავჭრათ გოგრა
იხილეთ გოგრის დაჭრის მარტივი მეთოდი.
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი
სპაგეტისა და გუფთის წვნიანი – უგემრიელესი იტალიური სადილი.
ავტორი:
წვნიანი ყველით
წვნიანი ყველით
წვნიანი კარტოფილითა და გახეხილი ყველით – განსხვავებული და გემრიელი წვნიანი.
ავტორი:
როგორ მოვაწყოთ სასადილო კუთხე
როგორ მოვაწყოთ სასადილო კუთხე პატარა ბინაში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
კულინარების მოგზაურობა ოკუპირებულ აფხაზეთში
ამერიკაში მცხოვრები ფრანგი მზარეული მეგობარ მზარეულებთან ერთად ოკუპირებულ აფხაზეთში იმყოფებოდა. გთავაზობთ ჩანაწერების თარგმანს.
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
დიდი ფული და კულინარია
გორდონ რამსი წელიწადში გამოიმუშავებს 38 მილიონ დოლარს. მშობლებს ურჩევიათ თქვენთვის მზარეულობა?
თარიღი: 03/02/2017
ავტორი: tomato
მსგავსი რეცეპტები
მარტივი და უგემრიელესი შოკოლადის მუსის რეცეპტი – შოკოლადის მოყვარულებს :)
მარტივი და უგემრიელესი შოკოლადის მუსის რეცეპტი – შოკოლადის მოყვარულებს :)
ავტორი:
ეს მუსი არაჩვეულებრივი მაგალითია იმისა, თუ მოკლე დროში, სულ რამდენიმე ინგრედიენტით შეგიძლიათ მშვენიერი მუსის მომზადება.
ეს მუსი არაჩვეულებრივი მაგალითია იმისა, თუ მოკლე დროში, სულ რამდენიმე ინგრედიენტით შეგიძლიათ მშვენიერი მუსის მომზადება.
ავტორი:
უგემრიელესი მარწყვის მუსის მომზადების წესი.
უგემრიელესი მარწყვის მუსის მომზადების წესი.
ავტორი: