რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ჩინური ბრინჯის ფაფა

აზიის ქვეყნებში გავრცელებული ტრადიციული ლანჩის რეცეპტი – იდეალური სქელი ფაფის მოსამზადებლად.
აზიის ქვეყნებში გავრცელებული ტრადიციული ლანჩის რეცეპტი – იდეალური სქელი ფაფის მოსამზადებლად.

0:00:00
6 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
450   გრამი ღორის ხორცის ფარში
12   ჩ/კ დაკეპილი ახალი კოჭა
1   კბილი დაკეპილი ნიორი
1   ჩ/კ ბრინჯის ღვინო
მარილი
14   ჩ/კ შაქარი
12   ჩ/კ სოიოს სოუსი
1 12   ჩ/კ სიმინდის ფქვილი
2   ჩ/კ მცენარეული ზეთი
2   თავი დაჭრილი მწვანე ხახვი
6   ჭიქა წყალი
12   ჭიქა მრგვალი ბრინჯი
1   ჭიქა სიმინდის მარცვლები
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

თასში აურიეთ ფარში, კოჭა, ნიორი, ღვინო, 1/4 ჩ/კ მარილი, შაქარი, სოიოს სოუსი, სიმინდის ფქვილი და ზეთი. კარგად შეურიეთ და შედგით მაცივარში.

2

დიდ ქვაბში ჩაასხით წყალი და ჩაყარეთ გარეცხილი ბრინჯი. დააფარეთ თავსახური და აადუღეთ. როცა ადუღდება, გაზქურას დაუწიეთ და დაბალ ტემპერატურაზე დაფარებულ მდგომარეობაში ადუღეთ. 15 წუთის შემდეგ მოურიეთ, რათა ბრინჯი ქვაბის ძირს არ მიეკრას. კვლავ დააფარეთ ქვაბს და ბრინჯი დაბალ ტემპერატურაზე კიდევ 15 წუთით ხარშეთ, შემდეგ ისევ მოურიეთ. დააფარეთ თავსახური და ამჯერად 30 წუთით ადუღეთ, ისევ დაბალ ტემპერატურაზე. როცა ბრინჯის ფაფა მომზადდება, მიიღებთ კრემისებრ და გლუვ მასას.

3

ფარშის ნაზავი ფაფას დაუმატეთ და დაბალ ტემპერატურაზე დაუფარებლად ადუღეთ 5–10 წუთით, ფარშის მოხარშვამდე.

4

გამორთეთ გაზქურა, დაუმატეთ სიმინდის მარცვლები და მარილი გემოვნებით. მიირთვით მომზადებისთანავე. სურვილისამებრ, თავზე მოაყარეთ მწვანე ხახვი.

კომენტარები
0 კომენტარი
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
მსგავსი რეცეპტები
იდეალური საუზმე თქვენი პატარებისათვის :) რეკომენდებულია 6 თვიდან.
იდეალური საუზმე თქვენი პატარებისათვის :) რეკომენდებულია 6 თვიდან.
ავტორი: