რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!
როგორ გავაკეთოთ გემრიელი ლატე
ავტორი: tamta

გრილ ამინდებში გემრიელი ცხელი ყავის მირთმევას არაფერი სჯობს :)

 

ლატეს გასაკეთებლად დაგვჭირდება:

 

1 ჩ/კ ხსნადი ყავა,
2 ჩ/კ ცხელი წყალი,
1 ჭიქა (240 მლ) ცხელი რძე,
1–2 ჩ/კ შაქარი (ან გემოვნებით),
ათქვეფილი ნაღები,
კაკაო, ვანილის ექსტრაქტი, დაფქული მიხაკი და დარიჩნი.

1
ნაწილი
ყავა წყალში გახსენით

1 ჩ/კ ხსნადი ყავა და 1–2 ჩ/კ ცხელი წყალი ყავის ჭიქაში მოათავსეთ. ურიეთ ყავის გახსნამდე.

2
ნაწილი
დაუმატეთ შაქარი

დაუმატეთ შაქარი გემოვნებით. შეგიძლიათ, სურვილისამებრ, დაუმატოთ ვანილის ექსტრაქტი, დაფქული მიხაკი და დარიჩინი. როცა სასურველ ინგრედიენტებს დაუმატებთ, კოვზით კარგად მოურიეთ.

3
ნაწილი
დაუმატეთ რძე

გააცხელეთ (არ აადუღოთ)  240 მლ რძე გაზქურაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში. ცხელი რძე ჭიქაში გახსნილ ყავასა და შაქარს დაასხით. კოვზით კარგად მოურიეთ.

4
ნაწილი
მორთეთ სურვილისამებრ

ლატეს დაუმატეთ ათქვეფილი ნაღები. მოაყარეთ კაკაო და, სურვილისამებრ, დაფქული დარიჩინი.

5
ნაწილი
გემრიელად მიირთვით

ლატე მზადაა და გემრიელად მიირთვით :)

ბეჭდვა
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
კატეგორიები
მსგავსი რჩევები
იხილეთ გოგრის დაჭრის მარტივი მეთოდი.
ეს რჩევები შეგროვებული მაქვს ძველი, კარგად გამოცდილი რეცეპტებიდან. ასევე, მონასტრული ვიდეორეცეპტებიდანაც.
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ გავტეხოთ ქოქოსი მარტივად.