დაგვჭირდება გოგრა, მჭრელი დანა, სუფრის კოვზი, საჭრელი დაფა და ჭურჭლის ტილო.
პირველ რიგში საჭრელი დაფის ქვეშ ნოტიო/სველი ჭურჭლის ტილო დააფინეთ, რათა გოგრის დაჭრისას დაფამ არ იმოძრაოს. გოგრა გარეცხეთ და საჭრელ დაფაზე მოათავსეთ. ბასრი დანით ზუსტად შუაზე გაჭერით (თუ გოგრის ქერქი ზედმეტად სქელია, დანასთან ერთად ჩაქუჩიც დაიხმარეთ).
კოვზით გოგრის ორივე ნაწილიდან თესლი და რბილობი ამოიღეთ.
დაჭერით სასურველი ზომისა და ფორმის ნაჭრებად.
შეწვით ან მოამზადეთ სხვადასხვა გემრიელი ტკბილეული. თესლი გადაინახეთ და თაფლთან ერთად მოხალეთ.