რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!
თავად გავაკეთოთ თხევადი საპონი
ავტორი: tomato
1
ნაწილი
ვხეხავთ

აიფარეთ პირზე ნიღაბი და გახეხეთ საპონი. საჭიროა, რომ მიიღოთ 1 ჭიქა ნაფშხვენები; გადაინახეთ, რაც ზედმეტია;

2
ნაწილი
ვხარშავთ

ჩაყარეთ ქვაბში, დაუმატეთ 10 ჭიქა წყალი და 1 სუფრის კოვზი გლიცერინი, რომელიც ნებისმიერ აფთიაქში იყიდება. დადგით საშუალო ცეცხლზე და ურიეთ საპნის გახსნამდე. ამას მხოლოდ 1-2 წუთი დაჭირდება.

3
ნაწილი
მზადაა

შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან, აცალეთ კარგად გაცივება და გადაიტანეთ თხევადი საპნის კონტეინერში. თქვენ მიერ დამზადებული საპონი დიდი ხნის განმავლობაში არ გამოგელევათ!

4
ნაწილი
რჩევები სასურველი შედეგის მისაღებად
  1. ნუ გამოიყენებთ Dove-ის საპონს, გამოიყენეთ საპონი;
  2. თუ არ გაქვთ მშრალი საპნის გამოყენების საშუალება, გააორმაგეთ გლიცერინი და 1-2 ჭიქით შეამცირეთ წყალი;
  3. საპონი გახეხეთ წვრილად და თხლად;
  4. კარგად შეურიეთ ერთმანეთს ინგრედიენტები. გამოიყენეთ ამისთვის მიქსერი, თუნდაც ბელნდერი;
  5. მომზადების შემდეგ დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე მინიმუმ 12 საათით;
  6. მაინც თხელია შედეგი? წამოადუღეთ ხუფის გარეშე ხელახლა;
  7. გახსენით 3 სუფრის კოვზი სუფრის მარილი 225 გრამ ცხელ წყალში და ნელ-ნელა ჩაუმატეთ თხევადი საპნის მასას.
ბეჭდვა
კომენტარები
1 კომენტარი

panza1991
07/29/2017
ძალიან საინტერესოა. მოვსინჯავ :)
ბოლოს განთავსებული
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
კატეგორიები
მსგავსი რჩევები
როგორ მოვაწყოთ სასადილო კუთხე პატარა ბინაში.
ის, რაც უბრალოა, ზოგჯერ საგანძურია.
ასე უბრალოდ ნუღარ გადააგდებთ თუნუქის ქილას, ის ხომ მშვენივრად ასრულებს დეკორატიულ ფუნქციას შუქთან შეხამებით.
გიფიქრიათ დიზაინერობაზე?..