რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!
დარა გოლდშტეინის ქართული სუფრა
ავტორი: tomato
90-იან წლებში კი ქალბატონი დარა საქართველოში მდიდარი კულინარიული ტრადიციების შესასწავლად ჩამოდის. იცით, ვინ იყო ის? გაეცანით სტატიას.

“დარა გოლდშტეინმა ბოლო წლებში საქართველოზე გაამახვილა ყურადღება. მისი ნამუშევარი წარმოადგენს ღრმა ხედვას საქართველოს უნიკალურ კულტურასა და მდიდარ ისტორიაში” – ედუარდ შევარდნაძე, საქართველოს რესპუბლიკის ყოფილი პრეზიდენტი.

ყველაფერი არა 90-იან წლებში, არამედ მეხუთე საუკუნეში დაიწყო. მაშინ, როდესაც მეფის მონადირებული ხოხობი მოიხარშა ცხელ წყალში. ამის მერე ზოგს კიდევ უკვირს, თბილისში ამდენი რესტორანი რატომ არისო, მაგრამ გახსოვდეთ – ჯერ მოიხარშა ხოხობი და შემდეგ დაარსდა თბილისი.

90-იან წლებში კი ქალბატონი დარა საქართველოში მდიდარი კულინარიული ტრადიციების შესასწავლად ჩამოდის. სტენფორდის უნივერსიტეტში სლავურ ენებსა და ლიტერატურაში პროფესორის ხარისხის მიღებისა და რუსეთში ხანგრძლივი პერიოდის გატარების შემდგომ ეს ქალბატონი იმ პატარა ქვეყანაში ჩამოდის, რომელსაც მისთვის არ ცხელოდა.
“ქართული კულინარია ზეიმია ქართველი ხალხის სილაღისა და სიმხიარულის მათ ნაყოფიერ, გასხივოსნებულ მიწაზე” – წერდა დარა 90-იან წლებში.

1993 წელს ნიუ-იორკში გამოვიდა დარა გოლდშტეინის წიგნი სახელად “ქართული სუფრა”. ამავე წელს წიგნმა მიიღო ჯულია ჩაილდის პრემია და წლის საუკეთესო კულინარიული წიგნის სტატუსი. 1999 წელს წიგნი ხელახლა დაიბეჭდა მასზე დიდი მოთხოვნის არსებობის გამო.

ბეჭდვა
loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის პაკორა
კალაბაშის პაკორა
პაკორა ინდური წასახემსებელია (სნექი). ინდოეთში მას ნებისმიერი რესტორნის მენიუში იხილავთ.
ავტორი:
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი სტატიები