რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

საუზმე ვაშლითა და ბანანით

მარტივი საშემოდგომო რეცეპტი თქვენი პატარებისთვის. საუზმე ვაშლითა და ბანანით.
მარტივი საშემოდგომო რეცეპტი თქვენი პატარებისთვის. საუზმე ვაშლითა და ბანანით.

0:30:00
2 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი მოზრდილი ვაშლი
1   ცალი ბანანი
60   გრამი კარაქი
3   ს/კ შაქარი
4   ს/კ ფქვილი
1   ს/კ წვრილად დაჭრილი მოხრაკული თხილი
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

ვაშლი გათალეთ და ამოაჭერით შიგთავსი, დაჭერით კუბიკებად. ბანანიც დაჭერით კუბიკებად.

2

შესაბამის ჭურჭელში გაზზე გააცხელეთ 1 სუფრის კოვზი კარაქი, 1 სუფრის კოვზი შაქარი და ჩაყარეთ შიგნით დაჭრილი ვაშლი. თუშეთ დაახლოებით 4 წუთი მუდმივი მორევის რეჟიმში. დაუმატეთ ბანანი და თუშეთ კიდევ 1 წუთი.

3

ღუმელი გაახურეთ 200 გრადუს ცელსიუსზე.

4

დარჩენილი კარაქი, შაქარი, ფქვილი და ვანილი შეაზილეთ ერთმანეთს, ეცადეთ მიიღოთ ფხვიერი მასა. შეურიეთ თხილი.

5

ფორმაში განათავსეთ ვაშლი და ბანანი, ზემოდან მოაყარეთ ფხვიერი მასა, გამოაცხვეთ სანამ არ მიიღებს ოქროსფერ შეფერილობას.

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები