რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

ანწლის ყვავილის ნაყენი

არომატული და გამაგრილებელი ანწლის ყვავილის ნაყენი მარტივია სახლის პირობებში მოსამზადებლად.
არომატული და გამაგრილებელი ანწლის ყვავილის ნაყენი მარტივია სახლის პირობებში მოსამზადებლად.

0:00:00
ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
კგ. შაქარი
2   ცალი ლიმონი
20   ცალი ანწლის თავი
85   გრამი ლიმონმჟავა
მიიღე ყოველდღიური ფასდაკლებები!
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

მოათავსეთ შაქარი და 1.5 ლიტრი წყალი ყველაზე დიდ ქვაბში რაც კი გაქვთ. შაქარის გასადნობად ცოტათი ისე გააცხელეთ, რომ არ ადუღდეს. ურიეთ გამუდმებით. ლიმონს კარტოფილის სათლელის დახმარებით მოაცალეთ კანი, შემდეგ კი მრგვალ ნაჭრებად დაჭერით.

2

როცა შაქარი გადნება, ქვაბში სიროფი დუღილამდე მიიყვანეთ, შემდეგ გამორთეთ გაზი. შეავსეთ თასი ცივი წყლით. ყვავილებს წყლით ჭუჭყი და მწერები გააშორეთ. ამოიღეთ ყვავილები, მსუბუქად შეანჯღრიეთ და მოათავასეთ სიროფში ლიმონთან, ცედრასთან და ლიმონმჟავასთან ერთად. კარგად აურიეთ. დააფარეთ ქვაბს და დატოვეთ 24 საათით, არომატების გაჯერებამდე.

3

დააფინეთ თუშფალანგს (რკინის საწურს) სუფთა ჩაის ტილო, შემდეგ შემოდგით დიდი თასზე ან ქვაბზე. სიროფში ჩამჩით გადაიტანეთ – დააცადეთ, რომ ნელნელა ჩამოიწუროს. მოაშორეთ ტილოზე დარჩენილი ზედმეტი ნაჭრები. გამოიყენეთ ძაბრი და შეავსეთ სტერილური ბოთლები (ქაფიანი წყლით კარგად გარეცხეთ ბოთლები, და გააშრეთ). ნაყენი შეგიძლიათ მაშინვე მიირთვათ ან შეინახოთ მაცივარში არა უმეტეს 6 კვირისა. ან გაყინეთ პლასტმასის კონტეინერში ან ყინულის ფორმებში და გაადნეთ საჭიროებისამებრ.

ანწლის თავი უნდა იყოს ახალი, ღეროებმოცლილი.

loading...
კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
კალაბაშის ჰალვა
კალაბაშის ჰალვა
გემრიელი ინდური დესერტის რეცეპტი
ავტორი:
რა არის კალაბაში?
კალაბაში კიტრისებრთა ოჯახის წარმომადგენელი ბოსტნეულია. მის სამშობლოდ აფრიკა მიიჩნევა, თუმცა გავრცელებულია მთელს მსოფლიოში, აზიიდან - ამერიკამდე.
თარიღი: 07/30/2019
ავტორი: tomato
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
მოშუშული კალაბაში ქათმის ფილესთან ერთად
კალაბაში ამ სადა კერძს ეგზოტიკურობას და განსაკუთრებულ გემოვნებას სძენს.
ავტორი:
კალაბაშის სუპი
კალაბაშის სუპი
გემრიელი და ვიტამინებით სავსე კალაბაშის სუპი.
ავტორი:
რეცეპტები საახალწლო სუფრისთვის
2018 წლის საახალწლო რეცეპტების ნაკრები.
თარიღი: 12/27/2017
ავტორი: khatia
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
როგორ დავჭრათ და შევწვათ კომში
იხილეთ თუ როგორ ავარჩიოთ, დავჭრათ და შევწვათ კომში.
როგორ ვიკვებოთ სწორად
როგორ ფიქრობთ, სწორად იკვებებით? სწორად კვება მხოლოდ ჯანსაღი საკვების მიღებას გულისხმობს? გაეცანით დიეტოლოგთა რჩევებს, თუ როგორ ვიკვებოთ სწორად.
თარიღი: 05/06/2017
ავტორი: tamta
მსგავსი რეცეპტები