რეგისტრაცია შესვლა
1
გამარჯობა,
  • კულინარიული აღმოჩენების დროა!
  • ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
  • გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
დარეგისტრირდით ახლავე!
1
გამარჯობა,
კულინარიული აღმოჩენების დროა!
ჩაინიშნეთ და შეაფასეთ საყვარელი რეცეპტები
გაუზიარეთ სხვებსაც საკუთარი კულინარიული შემოქმედება
განათავსე რეცეპტები!

კარტოფილის ბრაწულა

მარტიცი რეცეპტი კარტოფილის ბრაწულას მოსამზადებლად.
მარტიცი რეცეპტი კარტოფილის ბრაწულას მოსამზადებლად.

0:00:00
4 ულუფა
ბეჭდვა
რეცეპტის ინგრედიენტები
2   ცალი საშუალო ზომის კარტოფილი
12   თავი მცირე ზომის ხახვი
14   ჭიქა ფქვილი
1   ცალი კვერცხი
1   ჭიქა ზეთი შესაწვავად, ან საჭიროებისამებრ
მარილი და პილპილი გემოვნებით
რეცეპტის მომზადების საფეხურები
1

გათალეთ კარტოფილი, გაჭერით შუაზე და გახეხეთ ბოსტნეულის სახეხზე ვიწრო ზოლების მისაღებად. შემდეგ კარგად გარეცხეთ ის ცივ, გამდინარ წყალში. ბოლოს გადაიტანეთ კარტოფილი სამზარეულოს პირსახოცზე, შეუკარით პირი და გაწურეთ ხელით. თხლად დაჭერით ხახვი და მოათავსეთ დიდი ზომის თასში. ჩაუმატეთ დაწრიტული კარტოფილი, ფქვილი და კვერცხი. გემოვნებისამებრ ჩაუმატეთ მარილი და ეს ყველაფერი კარგად შეურიეთ ერთმანეთს.

2

გააცხელეთ ზეთი საშუალო ცეცხლზე, დიდ და ღრმა ტაფაზე(საჭიროა ზეთის 6-მილიმეტრიანი სისქის ფენა). გაყავით კარტოფილის მასა 4 პორციად და როდესაც ზეთი შიშხინს დაიწყებს შეუდექით მათ შებრაწვას. გააბრტყელეთ თითოეული 1,2სმ. სისქის ფენად და შეწვით ორივე მხრიდან. ბრაწულას თითოეული გვერდის კარგად შეყავისფერებას დაახლოებით 5 წუთი დაჭირდება.

3

შემწვარი ბრაწულები გადმოიღეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ დაიწრიტოს. გემოვნებისამებრ დაუმატეთ მარილი, პილპილი და გემრიელად მიირთვით!

კომენტარები
0 კომენტარი
სხვა საინტერესო რეცეპტები და რჩევები
ცხელი შოკოლადი
ატმის აზიური სალათა
შოკოლადის მაფინი
რამდენიმე ხრიკი, თუ როგორ მოვამზადოთ წვნიანი და რბილი ქათამი
ქათმის მომზადება ერთი შეხედვით ადვილია, მაგრამ ხშირად საბოლოო შედეგი მაინც გამომშრალი ხორცია. ჩვენ გაგიზიარებთ რამდენიმე მარტივ რჩევას, რის შემდეგაც თქვენი ქათმის ხორცი წვნიანი და ფაფუკი გახდება.
თარიღი: 06/10/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა განსხვავებაა ქათმის თეთრ და მუქ ხორცს შორის?
ქათმის ხორცი ჯანსაღი კვების უმნიშვნელოვანესი ნაწილია. იგი წარმოადგენს მაღალი ხარისხის, ადვილად ასათვისებელ ცილების, ვიტამინების, ამინომჟავებისა და მინერალური ნივთიერებების შეუცვლელ წყაროს ნებისმიერი ასაკის ორგანიზმისთვის. როდესაც საქმე ეხება ქათმის ნაჭრის არჩევას, რომელს ანიჭებთ უპირატესობას ქათმის თეთრ თუ მუქ ხორცს? ქათმის ფრთები და მკერდი თეთრ ხორცად ითვლება, ქათმის ბარკლები კი მუქად.
თარიღი: 06/03/2022
ავტორი: Tekla_mi
რა დაგვეხმარება გემრიელი კერძების მომზადებაში ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე
ქართული სამზარეულო მთელს მსოფლიოში დიდი პოპულარობით სარგებლობს, ტრადიციული კულინარია მრავალფეროვანი კერძებით გამოირჩევა და მათი გემო უდაოდ გამოარჩევს ქართულ სამზარეულოს სხვადასხვა ქვეყნის კერძებისგან, თუმცა კერძების მზადება დიდ ძალისხმევასთანაა დაკავშირებული.
თარიღი: 05/21/2022
ავტორი: tomato
როგორ უნდა დაიჭრას მთლიანი ქათამი
როგორ დავჭრათ მთლიანი ქათამი ნაჭრებად.
როგორ გავაკეთოთ ხურმის ჩირი
მოამზადეთ უგემრიელესი ხურმის ჩირი საკუთარი ხელით ძალიან მარტივად :)
ქაღალდის ნაძვის ხე
გააკეთეთ საახალწლო ფერად–ფერადი ნაძვის ხეები უმარტივესად :)
მსგავსი რეცეპტები
კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე თქვენი სადღესასწაულო სუფრის გასამრავალფეროვნებლად!
კიდევ ერთი მარტივი რეცეპტი კულინარიაზე თქვენი სადღესასწაულო სუფრის გასამრავალფეროვნებლად!
ავტორი:
ეს საკმაოდ პოპულარული და ძალიან გემრიელი კერძის რეცეპტი ნამდვილად გაახარებს კარტოფილის მოყვარულებს.
ეს საკმაოდ პოპულარული და ძალიან გემრიელი კერძის რეცეპტი ნამდვილად გაახარებს კარტოფილის მოყვარულებს.
ავტორი:
გაგაცნობთ თურქული ეროვნული საუზმის მენემენის მარტივ და ორიგინალურ რეცეპტს.
გაგაცნობთ თურქული ეროვნული საუზმის მენემენის მარტივ და ორიგინალურ რეცეპტს.
ავტორი:
ბადრიჯნის ხვეულები ყველით – დაამშვენებს როგორც სადღესასწაულო სუფრას, ასევე ოჯახურ სადილებს :)
ბადრიჯნის ხვეულები ყველით – დაამშვენებს როგორც სადღესასწაულო სუფრას, ასევე ოჯახურ სადილებს :)
ავტორი: